Герджиков се удари в гърдите: Радев се страхува от мен, защото мога да му взема мястото

България отблизо
Румен Радев отказва дебат с мен. Аз го призовавам. Би трябвало аз, а не той да бяга от такава среща. Но поне да излезе и да даде отчет. Това каза по БТВ подкрепеният от ГЕРБ кандидат за президент Анастас Герджиков.

Съвсем очаквано почти цялата му изява бе насочена срещу неговия опонент Румен Радев: „Президентът трябва да е надпартийна фигура. Надпартийна фигура президентът. Той не трябва да разединява партиите, а да протегне ръка и да ги обедини. Ако аз бъда президент, ще има правителство“, обеща той.

След това, усетил какво става много бързо се поправи: „Може да не съм се изразил правилно. Правителството се съставя от партии. Но президентът е този, който може да ги поведе към консенсус. Той не може с интриги да действа“.

 

За фигурата на вицепрезидент, той уточни: „Имаше 5-6 много достойни кандидатури, сред които военни. В крайна сметка това не е необходимо. Главнокомандващ не е единственото му задължение. Беше добре да има мъж, да има жена –двойка. Беше случайно избрана Невяна Митева. Представях си човек като нея до мен“.

 

Относно темата за борбата с коронавируса той не пропусна отново да „захапе“ Радев: Бях ваксиниран през февруари. Призовавам всички българи да се ваксинират. Правителството сега действа панически. Хората са загубили доверие във властта. Г-н Радев е в шизофренна ситуация. Държеше така, сякаш няма нищо общо с правителството. Вчера се разбра, че има нещо общо. Сега контролът е от президента, затова отговорността е негова“.

 

Когато ни изнася, ние сме с ЕС, когато не ни изнася, не сме. Трябва да участваме активно във взимането на решения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *