ГЕРБ с отчаяна атака: Бивш министър на Борисов обвини Радев в нещо ужасно!

България отблизо

Държавата е страничен наблюдател на здравната криза в четвъртата на вълна на пандемията от Covid-19.

Мерки не се взимат, има само обявени намерения. Служебният министър на здравеопазването се притеснява да въведе мерки, защото е част от предизборния щаб на кандидат-президента Румен Радев.

В същото време за четири дни броят на жертвите на Covid-19 е толкова, колкото за целия октомври 2020-а година, това проф. Костадин Ангелов във Велико Търново, съобщиха от централата на ГЕРБ.

Острата критика към хаоса в здравеопазването и провала в справянето с четвъртата вълна при налични достатъчно ваксини отправи проф. Костадин Ангелов, който води листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за Великотърновски регион. Covid-зоните не работят, лекарствата не са безплатни, тестовете също.

„Линейките чакат пред болниците. В същото време от устата на министъра на здравеопазването чуваме, че всичко е наред, че няма нужда нищо да се прави, че системата работи перфектно. Чуваме хвалба и от президента“, посочи проф. Ангелов.

„Налагането на мерки е непопулярно решение и води до отрицателни чувства сред хората. Със сигурност ти губиш гласоподаватели. Един месец преди изборите през април като министър на здравеопазването въведох мерки на национално ниво.

Ние знаехме, че това ще доведе до загуба на гласоподаватели, но ще спаси човешки животи. И точно тук е разликата между държавниците и политиците. Държавниците наистина мислят за здравето на гражданите.

А за политиците хората са само гласоподаватели. Ако Румен Радев е държавник, за какъвто претендира, той трябва да вземе ясно решение – дали иска да печели избори, или да спаси животи“, категоричен бе проф. Костадин Ангелов.

Б.Р.

А ние искаме да попитаме г-н Ангелов:

1. Какви мерки взе правителството на ГЕРБ миналата зима, освен че махаха пейките от парковете?

2. Кому беше нужно насаждането на страх и говоренето за черни чували?

3. Колко души починаха на прага на болниците, защото никой не искаше да ги приеме?

4. Колко бяха ваксинираните, щом сега са 22 процента?

5. Кой купи маските-менте за лекари и пациенти и защо сега прокуратурата води дело? 

6. Защо изнесохме лекарствата, а в нашите болници нямаше?

И последно:

Знаем, че всяка кампания е мръсна, но да се заиграваш с живота на хората и да обвиняваш президента на страната, че е виновен за здравната криза в световен мащаб, не е ли – не грозно, а нечовешко?

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *