ГЕРБ се разяри! Поиска оставката на Мая Манолова

България отблизо

От ГЕРБ дадоха извънреден брифинг в Централата на партията. 

На извънредния брифинг присъстваха министрите в оставка Екатерина Захариева и Теменужка Петкова, както и депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, Тома Биков и Дани Каназирева.

„Искаме да бъде обявен за противоконситутционен мораториум“, това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Вероятно на юристите от народното събрание, които са от новите парии,  трябва да припомним, че вече има такова решение“, допълни тя.

„С това решение се ограничава не само дейността на Министерския съвет (МС), но и на всеки държавен орган в страната“, допълни пък вицепремиерът в оставка Екатерина Захариева.

„За три дни това НС и мнозинството прие не по-малко от три противоконституционни решения“, допълни Захариева.

„Странно защо е това настояване за получаване на цялата огромна по обем документация. При това по електронен носител. Такава информация се предоставя по официален ред“, това каза пък енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

Думите й по повод нахлуването на Мая Манолова и още четирима депутати от Комисията по проверките, които отидоха днес в „Булгартрансгаз“, за да поискат лично документи на дружеството. Те под предлог, че не могат да бъдат електронно изпратени, защото скенерите не работели.

С Манолова отидоха Явор Божанков от БСП, Георги Георгиев от „Има такъв народ“, Калоян Янков от „Демократична България“ и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.

Те настояваха да получат документи за проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021 г.

„Вероломно нахлуване в държавно дружество. Това е поведение, което не подобава на държавен представител“, допълни тя.

„Ще поискаме оставката на Мая Манолова. Ще настояваме това решение да се гласува възможно най-скоро. Това се налага заради тежката й неадекватност и невъзможността да изпълнява правилно функциите си на шеф на Комисията по ревизията на управлението“, това заяви пък Тома Биков.

„Нямаме нужда от Мая полицая, а имаме нужда от председател на тази комисия. Призоваваме „Изправи се! Мутри вън“ да предложат друг, по-компетентен от тяхната група. Но с госпожа Манолова може единствено да се провали тотално работата на тази група и тези проверки да не бъдат установени“, отбеляза той.

Tagged

2 thoughts on “ГЕРБ се разяри! Поиска оставката на Мая Манолова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *