ГЕРБ предлага поредната булка за председател на НС. Борисов натрива носа на Слави!

България отблизо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред Bulgaria ON AIR, че няма да подкрепят правителство предложено от ИТН, но дори и мандатът да стигне до ГЕРБ, те няма да предложат кабинет. 

Ще предложим Росица Кирова за председател и зам.-председател. Ако искат – да я изберат. Пожелавам им успех. Ако могат да направят правителство – добре, защото иначе държавата ще влезе в тежка спирала. Ако ни дадат мандат, ще го върнем веднага, защото това са нечестници“, каза Борисов.

„В рамките на 45-ото НС ние положихме усилия да поканим партиите, които са близо до нашите програми. Това бяха ДБ и ИТН. Те категорично отказаха. Сега е техен ред да носят отговорността и да взимат решения“, добави Десислава Атанасова.

Шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС ще е Десислава Атанасова.

Припомняме, че на изборите на 11 юли Кирова събра убедителните 1934 преференции, което й гарантира депутатското място в 46-ия парламент.

Предложението на Кирова идва след като бившата председателка на парламента Цвета Караянчева не можа да събере достатъчно гласове за депутатско място от Кърджали.

Росица Кирова бе депутат в предишното НС. Тя бе водач от Видин, а предложението към нея да оглави листата на ГЕРБ дойде, след като пи кафе с Борисов и заради това бе изключена от редиците на новосформираната тогава партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Отстраняването й бе обявено лично от Слави Трифонов в неговия фейсбук.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *