ГЕРБ изригна: Хората на Радев ни нападат ни заради разкритите руски шпиони, искат да ни го върнат, защото бяхме справедливи!

България отблизо

В българския политически живот се появиха 2 жанра – интервю със себе си и интервю на запис. След интервюто на Бойко Рашков, където той се опита да уволнява журналисти, сега Служебното правителство се опитва да контролира комуникацията си. Това заяви на извънреден брифинг на ГЕРБ Даниел Митов.

„След снощното интервю на служебния министър-председател разбрахме, че той е разбрал от медиите, че са подслушвани политици. Той може да разбере истината и ние искаме да разберем истината. Ако е нарушен законът, тези, които са го нарушили, да понесат своята отговорност.

Ние обаче знаем, също от медиите, че службите съвсем наскоро бяха изслушани по повод шпионската мрежа, която действа от Руската федерация и им беше дадена много висока оценка. Очевидно, че служебният министър-председател и вътрешният министър не могат да простят на службите, че са разбили тази връзка“, посочи още Митов.

По думите му служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев

„Откъде се появиха твърденията. Атанас Атанасов за пореден път се появява с такива твърдения. Мине се не мине, дойдат избори и той обявява, че някой е бил, подслушван.

След това се установява, че това не е вярно. Той като старите циркови артисти си има няколко номера. Като един тюлен през обръч. След като Бойко Рашков реши да уволнява журналисти по медиите и цапна в тази кална локва, решиха да го извадят от там и Атанасов го изважда“, посочи Митов и припомни аферата „Костинброд“.

„След това истината, когато излизаше наяве, стана ясно, че всичко, което се е случвало е било законно. Подобни разрешения се одобряват от съда. Призоваваме всичко да бъде разсекретено.

Да се извади статистиката на разрешените СРС-та и в крайна сметка да стане ясно каква е истината, но не можем да приемем подобно говорене без каквито и да е доказателства. За нас в момента шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа“, каза още Митов.

Аз имам един въпрос. Защо искат шефа на ДАР. Службите са атакувани. Ние разбираме логиката новото правителство да сменя областните управители, но какво предизвика смяната на шефа на „Митниците“, или на НАП, или на ДВСК.

Това правителство е като Орешарски 2. Всеки ден това се потвърждава. Хвърлят една лъжа и се опитват да убедят българските граждани, че има една конспирация, която е била организирана от миналото правителство. Сега искаме истината да излезе. Като гледам методологията, по която работят. Ще се окаже, че вятъра на промяната е само вятър.“, каза още той.

Tagged

1 thought on “ГЕРБ изригна: Хората на Радев ни нападат ни заради разкритите руски шпиони, искат да ни го върнат, защото бяхме справедливи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *