ГЕРБ започнаха с цирковете. Напуснаха залата, защото била засегната честта на Младен Маринов!

България отблизо

Партиите предложиха Тома Биков (ГЕРБ), Младен Маринов (ГЕРБ), Крум Дончев (БСП), Иван Иванов (БСП), Атанас Атанасов (ДБ), Николай Христов (ДБ), Ахмед Ахмедов (ДПС), Гюнер Ахмедов (ДПС), Николай Хаджигенов (ИБНИ), Арман Бабикян (ИБНИ) за членове на Анкетната комисия в Народното събрание. 

„Правя процедура Младен Маринов да бъде гласуван отделно, защото е бил част от този период и ще бъде конфликт на интереси“, каза от трибуната Стоян Мирчев от БСП и подпали поредна гореща дискусия.

Десислава Атанасова от ГЕРБ контрира веднага: „Обратното ми предложение е свързано с правилника и Конституцията. Всеки народен представител може да бъде предлаган за длъжности в НС. След като не е предложен отделно, трябва да се гласува в цялост. Искам да кажа, че г-н Мирчев, въпреки неколкократното припомняме, че тук не е трибунал за присъди. Считам, че процедурата е несъотносима към състава на комисията“, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Въпреки желанието на ГЕРБ да се гласува в цялост, парламентът реши да се гласуват отделно.

Със 79 гласуваха „за“, 135 гласуваха „против“ и 1 „въздържал се“ депутатите не приеха Младен Маринов като член на комисията.

„Смятах, че 45-тият парламент е постигнал дъното, което можеше да отбележи присъствието на определени народни представители. Днес обаче забелязвам, колеги, че продължавате да дълбаете. Да нарушите решението ни за принцип за съставяне на комисията е по-надолу и от дъното. Срам ме е, че взехте такова решение“, каза Десислава Атанасова от трибуната на НС, след като Маринов бе отхвърлен като член.

„Този човек беше вътрешен министър и е отговорен за това, което стана на площадите, а вие искате да влезе вътре в тази комисия. Засрамете се от себе си“, изфуча ген. Атанас Атанасов от ДБ.

„Няма да обяснявам, че това е прецедент и трябва да се спазва парламентаризма. За вас е важно да се упражнявате, да си правите пиари и предизборни кампании. Подлагането на унижение и опитите ви да унижите народни представители, както някой беше казал за палката, всичко се връща в този живот. Това, което се случи сега, определя, че организаторите на тези протести, които ще са председатели и членове на тази комисия, нямали нищо общо с изследванията по случилото се, а политическият ръководител от министерството имал. Е, как те нямат, а той има“, попита Маноил Манев.

От ГЕРБ заявиха, че няма да издигнат нов кандидат-член и напуснаха залата.

Tagged

2 thoughts on “ГЕРБ започнаха с цирковете. Напуснаха залата, защото била засегната честта на Младен Маринов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *