Георги Харизанов: Трябва да затворим устата на антиваксърите веднага! Иначе няма да се спасим!

България отблизо

„Ограничителните мерки са без алтернатива, докато започне ваксинацията и се предотвратят разпространяването на вируса и човешките жертви. Човешкият живот е върховната ценност, нищо друго няма значение, колкото и да е важно“, каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика, член на ГЕРБ и изпълнителен директор на телевизия „Европа“.

Според него антиваксърството е причината за нежеланието на хората да се имунизират срещу коронавируса и посочи, че единствената забранена тема в медиите, които управлява, е антиваксърството: „То е безкрайно безотговорно към върховната ценност, какъвто е човешкият живот. Лесно е да кажем, че недоверието в правителството е причина за недоверието във ваксините, но какво ще кажем за другите правителства по света – там не управлява българското правителство.

По-скоро проблемът е в антиваксърството и конспиративните теории и във фалшивите новини, отколкото във властите тук, защото не е нужно някой политик да ни казва да се ваксинираме, казват го експерти и лекари“.

Харизанов определи локдаунът като ненужен, ако не се постигне ограничаване на пандемията с масова ваксинация.  Той призова бизнеса – фирмите и компаниите – да се интересуват и да кандидатстват по правителствените програми за финансиране, а и да подават сигнали, когато се почувстват жертва на корупционен натиск: „Продължава да се шири слухът за консултанти, които искат 50% от средствата.

Нека подават сигнали до институциите. Всички сме против корупцията, а в същото време сме склонни да я търпим, в името на някакъв краткотраен интерес“.   Много трудно нещо би могло нещо кардинално да разклати балансите на върха на българската политика, коментира Георги Харизанов във връзка с предстоящите парламентарни избори. Той уточни, че това е така заради състоянието на опозицията. Според него изборите не трябва да бъдат отлагани, но заяви, че разбира притесненията на всички, които изтъкват здравни мотиви, за да не се бърза с насрочването им в края на март. Той беше категоричен, че президентът трябва да вземе решението, защото това е едно от нещата, които държавният глава определя в държавата.

Tagged

1 thought on “Георги Харизанов: Трябва да затворим устата на антиваксърите веднага! Иначе няма да се спасим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *