Георги Киряков обяви скандално бъдеще за политиците ни. Вижте кои ще потънат в забрава и защо

България отблизо

Бойко Борисов е извървял своя път в политиката, независимо дали добър или лош, одобряван или неодобряван. Дванадесет години абсолютна власт му е достатъчна.

Корнелия Нинова „пее лебедовата си песен“. Тя постигна своеобразен връх в кариерата си и ако постигне целите поставени от промяната в нейната си нишичка, ще бъде запомнена с добро.

 

Ахмед Доган е реликва от миналото, скелетът в гардероба на клетия ни преход. За ДПС е икона, за огромна част от хората обаче е проклятие. Той не е създател на гнилия в основите си модел на упражняване на власт в страната в първите 30 години, разбира се, но е най-яркото ѝ олицетворение, а и удобен параван и оправдание.

Кирил Петков е месията на новото, лицето и гърба на промяната, дори да не му се иска. Той ще бъде мостът между компромиса със старото и необратимостта на новото. Мост, който трябва в един момент да бъде изгорен, за да няма връщане назад.

 

Слави Трифонов е самокатастрофирал тийнейджър, получил преждевременно книжка, който при първия по-остър завой изгуби контрол върху управлението на мерака си за политика. Костадин Костадинов се оказа доста по-безобиден от това, което той ни убеждаваше и се опита да ни накара да повярваме. В същността си той е един доста възпитан и обран откъм резки движения човек, който е търсил единствено своя политически шанс. Намери го, и какво?

– Какво може да пожелаем на България за Коледа и най-вече през новата 2022 година? Виждате ли добър път за българите?

– Да продължим с промяната! Видя се, че всичко е в нашите ръце, а не в ръцете на неволята. Видяхме, че когато прогнилата власт не владее лостовете и механизмите за манипулиране на вота, тя винаги се проваля. Можем да си пожелаем повече прагматизъм, по-малко популизъм, повече разум и по-малко емоции. Да си пожелаем също така година без избори и година без много трудни избори.

 

И дано Борисов да остане толкова тих, колкото беше в последния месец. Видя се ясно, че не липсва особено на българската политика, така както не ни липсват Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Искра Фидосова, Цецка Цачева и цяла плеяда звезди от гаснещия небосклон на ГЕРБ.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *