Георги Гьоков зарадва българите: Избираме нови членове на КЕВР и няма да плащаме скъп ток

България отблизо

Няма да има драстично поемане на нови дългове. Ако се стигне до такова, те няма да са в размер на 10 млрд. лв. Това каза в ефира на „Офанзива” по Нова нюз предложеният за социален министър Георги Гьоков. По думите му предстои преизчисление на пенсиите, като те няма да бъдат под досегашните нива.

„Пенсионерите от догодина няма да взимат по-малки пенсии, отколкото досега. След предвиденото увеличение ще има и добавка, чийто размер ще се уточни допълнително след новия бюджет. Добавката ще бъде за всички, не само за пенсионерите, под прага на бедност. Минималната пенсия ще бъде 370 лв., както е предвидено. Коалиционното споразумение предвижда изработването на нов механизъм за осъвременяване на пенсиите”, обясни той и добави, че пенсиите ще се повишат на две стъпки от догодина.

Както предвижда и служебният кабинет минималната работна заплата ще бъде в размер на 710 лв.

 

„Договорили сме прозрачен механизъм за определяне на минималното възнаграждение, без да се създава спор между социалните партньори. Новият бюджет няма да бъде по-лош, от заложения от служебния кабинет”, категоричен е Гьоков. Той припомни, че от БСП настояват за семейно подоходно облагане, като предложенията в данъчната система, ще бъдат приемани след съгласие на всички коалиционни партньори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *