Ген. Атанасов: В България на Борисов всяка година се крадат по 10 милирда лева! А полицията се използва за репресии!

България отблизо

„Няма да излезе нищо от делата срещу Баневи. Всичко е пропаганда.“ Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш директор на Национална служба „Сигурност“ ген. Атанас Атанасов по повод ареста и екстрадицията на семейството.

По думите му в Борисовата държава ежегодно се крадат по 10 млрд. лв.

„Баневи са известни приватизатори“, подчерта Атанасов. Ако са действали против закона, това е станало години наред. Въпросът е защо ги арестуваха точно сега, а само преди месеци използваха хотела им да настанят евродепутатите. Просто се развива някаква дейност, за да се покаже на народя, че се действа с твърда ръка срещу олигархията.

Според него премиерът в момента играе ролята на съвременния Робин Худ. Прави се, че ще вземе от богатите и ще даде на бедните. Какво взима от богатите засега не е ясно. Водят се едни показни акции и дотам. А на бедните пенсионери дава по 40 лева за Коледа и Великден и се удря в гърдите, че се грижи за тях. Тогава, ако има поне един осъден милионер, къде отиват парите? В джоба на обкръжението на Робин Худ ли?

Баневи бяха екстрадирани вчера с два различни полета до София. Предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от Европейска заповед за задържането им.

Очаква се днес Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Във връзка със задържането на Баневи Атанасов изрази учудването си, че МВР  все още няма главен секретар.

Той подчерта, че в този случай има политическо назначение, тъй като сегашния главен секретар е назначен от министъра на вътрешните работи.

„Изключително притеснително е за вътрешен министър да бъде назначен човек, който е бил охрана на Мето Илиевски“, изтъкна той.

По отношение на спецакцията по задържането на боен арсенал от оръжия в гараж в София, Атанасов заяви, че тези разкрития не са за хвалба.

Борисов е изпаднал в състояние от скандал на скандал и се чуди с какво да се похвали“, изтъкна той. Според него контролът срещу боравене с оръжия в България е тежко занижен.

Той е категоричен, че в случая МВР се използва като инструмент за политическа разправа, а не за осигуряване на обществения ред.

Илияна Димова

Tagged

2 thoughts on “Ген. Атанасов: В България на Борисов всяка година се крадат по 10 милирда лева! А полицията се използва за репресии!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *