„Галъп“ с неочаквана прогноза за изборите, партиите, иглите и европейци ли са българите

България отблизо
„Предполагам, че можем да очакваме сериозни промени в данните от тези преди седмица, вследствие на Covid вълната и последните решения на КС, каза пред БНР социологът Първан Симеонов.

„Очаквам по-скоро промените да са по отношение на президентската кампания, а не толкова за парламентарните избори. Хората могат да променят за кого да гласуват заради зелените сертификати.

 

Но трябва да се намали цялата партизация по отношение на ваксинирането и зелените сертификати. Не може вчера да казваш, че антителата те пазят, че след преболедуване си защитен, ще изчакам с ваксинацията, а после да кажеш, че този имунитет не те пази и после да въведеш зелените сертификати… друг министър да казва, че след първа игла отива при баща си, а днес да казва – защо след първа игла издавате сертификати, не може протестните среди да забравят как причакваха Кунчев и горяха маски, а после казваха да идем ли сега да видим дали в Пирогов не се снима филм…Всеки по терена политизира тази тема, без одобрение или упрек го казвам, искам това всичко да се намали…“, каза още Първан Симеонов.

По думите му в България се избира по-либералния модел на мерките. Но определени среди у нас, дори експертни, а и медиите също преекспонираха дебата, всички истеризираха дебата.

Обществено-политическият отзвук е, че ние им се караме на тези хора, убеждаваме ги, че са тъпаци, че не се ваксинират – ами, няма да се ваксинират. Сбъркан е подходът.

Вижте, в България подходи с доброто и сега да се сърдим на народа си, за разлики от другите европейски държави, които казаха – правете каквото правите – но след няколко месеца въвеждаме сертификат. И затова там са повече ваксинираните“, заяви още Първан Симеонов в „Преди всички“. И добави:

„Защо България не се чувства като част от Европа? Защото хорята не живеят като европейци. Качеството на живот е разковничето – то поражда безпросветност и недоверие към властта. Главно породено от предишните управляващи.

И когато тази власт ти каже „Ваксинирай се“ – той да ти каже „Гледай си работата“, не бива са сърдим на собствения си народ, той не е виновен, до това са го довели политиците. А тази тема е отвъд политическата и властта трябва да намери подход“, каза социологът.

Според Първанов решението на КС за Кирил Петков, няма да се отрази върху отношението на хората, които искат да гласуват за тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *