Вицепремиер се ИЗПУСНА! Вижте кой ще КАДРУВА отсега нататък в правителството!

България отблизо

„Валери Симеонов се оттегля като вицепремиер, а не като партньор в коалицията, така че не се очакват сътресения, нито в „малката“, нито в „голямата“ коалиция, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред Нова телевизия, цитирана от dnes.dir.bg.

Той уточни, че Патриотите вероятно ще предложат друг свой вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията.

„Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер, но кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определя аз или ВМРО. Ще чакаме Валери Симеонов да предложи нещо и да бъде обсъдено в коалицията.“ Това заяви Каракачанов.

Какво на практика означава това? Че въпреки оставката, Валерката пак ще кадрува?! След като „великите“ патриоти ще чакат Симеонов да предложи човек за вицепремиер, това означава, че шефът на НФСБ си е заминал, за да се върне пак. И то на бял кон. Защото, естествено, ще предложи някой свой човек за вицепремиер.

Ако това стане, по-добре ще е патриотите да си тръгнат заедно с Валери Симеонов. Защото в такава ситуация няма да има нито морал, нито съвест. Нито зачитане исканията на българското общество.

Каракачанов посочи още, че по закон Симеонов трябва да се върне в парламента и това би означавало по-стабилно парламентарно управление и допълни, че разумният подход е да остане в малката коалиция.

Оставката на Симеонов не била по настояване на премиера Бойко Борисов. Той сам взел решение, защото не желаел правителството да бъде атакувано заради него, обясни още шефът на военното ведомство.

На въпрос дали има очакване оставката на Валери Симеонов да тушира създаденото обществено и политическо напрежение, Каракачанов отговори, че очаква напрежението, което беше създадено между майките и Валери Симеонов, да се тушира след оставката на колегата му.

Нека му кажем на Каракачанов, че ако на мястото на Симеонов бъде назначен човек, предложен пак от Симеонов, напрежението в България не само няма да се тушира, но и ще ескалира.

Защото хората никога няма да се примирят с коварните ходове на властта. А Симеонов трябва да напусне властта завинаги.

Иначе по-добре Борисов да си отива заедно с него.

barikada.info

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *