Вижте как ГЕРБ ще смачка опозицията. Ще се изумите какво кроят!

България отблизо
Борисов и ГЕРБ загубиха над 400 хиляди гласа, но не са се отказали от контрола върху държавата. Борисов знае, че без този контрол е г-н Никой и това той не приема, засега. Освен това обвързаностите му с Пеевски, Доган, Гешев, Цацаров и някои олигарси го заставя да използва целия ресурс, с който разполага, за да нанася удари на прохождащата в парламента опозиция. Вече го прави и виждаме първите резултати.

 

Арсеналът на Борисов:

 

1. Централната избирателна комисия (ЦИК). Тя действа като васална структура и го доказа, освобождавайки Борисов и още няколко души, избрани за депутати от задълженията им като такива. Експерти са категорични, че ЦИК няма такива правомощия. На кой му пука…

 

2. Подкупът. Посредници на все още управляващите вече разкешват в редиците на опонентите. Хора, които попадат за първи път в мръсната политическа среда и не са виждали купчина пачки се стъписват и лесно се изкушават.

 

3. Активно мероприятие. Едно от любимите „оръжия“ на Борисов. МВР и ДАНС са му подръка. Събират се по незаконен път информация за опоненти и се сглобяват компромати. Може и от напълно измислени факти. Пуснати в публичното пространство, те намират добър прием у публиката, която е жадна за скандали и зрелища.

 

4. Медии. ГЕРБ, ДПС и Борисов контролират почти всички т.нар. „големи медии“. Пример: на 7 април, четвъртък, националните телевизии по едно и също време сутринта дават думата на 3-ма министри и на още трима политолози и социолози с проправителствена позиция. Казаното от тях се повтаря от други медии и така ден и половина.

 

5. Разнобой. Вбиване на клин сред актива на опозиционните партии и коалиции. Правят го чрез внедрени предварително хора. Чрез съблазнителни предложения към някои от активистите. Чрез предоставяне на „информация“ на едни от ръководството на новите политически субекти за техни колеги.

 

6. Съблазняване с власт. Вече има сведения за назначения на близки и роднини на някои от опонентите в министерства и администрацията в София и страната.

 

7. Слухове. Имат разрушителна сила. Може да са абсурдни, но стигат до много хора и пораждат недоверие и съмнения.

 

8. (Без)мозъчен тръст. ГЕРБ и ДПС ползват почти едни и същи лица от средите на медиите, социологията и политологията за анализи и да предлагат решения. Понякога те са грешни, смешни и нелепи, но понякога улучват поръчаните мишени. Новите формации имат самочувствието, че знаят всичко и са наясно със ситуацията. Грешка! Последствията могат да бъдат лоши и дори фатални.

 

9. Прокуратура. Тежката артилерия на Борисов и цялата мафиотска шайка. Под ръководството на Гешев държавното обвинение продължава да преследва и притиска опонентите на сегашната власт и техни близки. Това работи, как работи само! Особено срещу бизнесът и опозиционните медии.

 

10. Държавните институции. НАП, КФН, АДФИ, Търговския регистър и прочие контролни структури действат като инструменти на сегашната власт за укротяване и притискане на опърничавите опоненти.

 

11. Нарцисизъм. Досега е описван този у управляващата камарила. Виждаме го вече и у някои от борците срещу тази камарила. Нарцисизма е пагубен. Спасението е в събирането на добър екип. Много важно условие!

 

Много смели и вдъхновени от добри идеи хора са загубили битката с тези оръжия на властта. Много прекрасни намерения са били удавени в септичната яма, пълна с корупция, фалш, агресивност, арогантност и цинизъм.

 

Т.нар. статукво няма да сложи оръжие, защото има много какво да губи. Изброил съм до 11 оръжия, но те са повече. С надхитряне трудно ще стане. Нужно е силно противодействие и натиск чрез прилагане на закона. Става с обединение на усилията. Не за един щурм, а за дълга война. Това не са съвети, а напомняне за отговорностите да бъдат събрани останките от България.

 

Емил Азар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *