Видеото на Джамбазки стигна до 705 негови колеги в европарламента. Те са потресени

България отблизо
705 евродепутати получиха скандалното видео, на което се вижда как мъж, приличащ на Ангел Джамбазки мята бомбички по протестиращите от централата на ВМРО. Джамбазки все още не е признал дали той е човекът от клипа, а вчера към него се обърна и румънката Рамона Стругариу.

Клипът бе уловен от устройствата на демонстрантите под прозорците на партийната централа и изпратен до Брюксел от “Отровното трио”.

 

„Информирахме евродепутатите, че този човек за съжаление понякога работи с тях и е част от управляващата коалиция в България“, посочиха в имейла си до евродепутатите Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов.

 

До случката се стигна във вторник, когато протестиращите срещу управляващите (в чиято коалиция влизат и ВМРО) се стекоха до централата на патриотите, за да изразят недоволството си към партньорите на властта. Джамбазки каза пред EURACTIV България, че не е хвърлял мини бомби. В ефира на българските телевизии преди няколко дни обаче отказа директно да отговори на въпроса.

 

„Свидетели сме на вандализъм и разрушаване. Те ни нападнаха, счупиха вратата. Трябваше да се защитим. Затова извадихме пожарникарския маркуч“, обясни Джамбазки и добави, че хората в сградата са хвърлили две мини-бомби точно в момента, в който са хвърлени две бомби тях.

 

Джамбазки е добре познат с дейността си в европарламента. Той е един от най-активните български депутати в Брюксел.

Стана известен и по друга линия съвсем наскоро, когато бе хванат пиян зад волана.

Джамбазки освен това вече няколко пъти е трябвало да се извинява на свои колеги евродепутати за коментари относно произхода им.

Tagged

1 thought on “Видеото на Джамбазки стигна до 705 негови колеги в европарламента. Те са потресени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *