Вежди Рашидов с отворено писмо до президента! Моля спрете измислените площадни протести! Иначе те ще доведат до вашата оставка!

България отблизо

Искам да живея в еволюция, а не в революция. Това казва председателят на Комисия по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов в отворено писмо до президента Румен Радев, съобщиха от Комисията по културата и медиите.

„Няма да забравя преди години, когато бяхме на встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на тази церемония бяхме поканени Вие и аз. Ние с Вас във ВИП-а на летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град.

Бях си дал дума, че по никакъв повод няма да си позволя негативни реакции нито към Вас, нито към президентската институция. Аз съм човек, който винаги е искал да живее в страна, където има ред и законност, защото това са необходимите знаци, поради които съществува държавата. Така близо три години аз не си позволих нито един коментар и нито един упрек към Вас и президентството“, посочва Рашидов. „Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността.

В годините на прехода сме преживели петима президенти – всички си имаха своите плюсове и минуси, но досега не сме имали президент, който да има за цел единствено да руши. Всеки от предишните президенти е имал трудни моменти, сблъсквал се е с недоволства, протести, с управление на партия, различна от тази, която го е издигнала или избрала, но всеки един от тях рано или късно е стигал до момента, в който е поставял живота на хората и мира над интереса. Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов (за когото смятам, че може би е най-успешния президент, който сме имали в прехода) с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски. В тази връзка питам къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото“, заявява Рашидов. „По един или друг начин съм бил близък с всички президенти на България, независимо от партийната им окраска, отнасял съм се с уважение както към личността им, така и към институцията, а най-вече – към свободния избор на българските граждани. Подхождам с уважение и към Вашите 59.3 процента доверие, с които дойдохте на власт, но днес не мога да уважа Вашето поведение.

Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент? Не искате ли и Вие като мен да живеем в еволюция, а не във вечна революция. Това се постига само с уважение на избора на гражданите, независимо дали този избор на нас лично ни харесва.

Дълго мълчах, г-н Радев, очаквайки да влезете във функциите си на президент. Аз не зная дали ситуацията, в която се намираме, ще доведе до Вашата оставка или тази на правителството. Но като се замисля – това няма да доведе до нищо добро. Не през малко перипетии премина България през последните тридесет години. Моля Ви господин президент, влезте си във функциите и извадете държавата от този врящ котел! Защото тази държава е на всички ни!“, пише още в отвореното писмо.

Tagged

2 thoughts on “Вежди Рашидов с отворено писмо до президента! Моля спрете измислените площадни протести! Иначе те ще доведат до вашата оставка!

  1. ВЕЖДИ!!! БАНДИТА БОРИСОВ МОЖЕ ДА ТЪРПИ ЕВОЛЮЦИЯ КЪМ ОЩЕ ПО-ЛОШО,ТАКА ЧЕ АКО НЕ СИ ОТИДЕ ДОБРОВОЛНО САМОС РЕВОЛЮЦИЯ ЩЕ ГО МАХНЕМ!!!! А ТИ НЕ Е ЛОШО ДА КАЖЕШ НЕЩО ЗА СНИМКАТА С КАРАМАНСКИ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *