Валери Симеонов шокиращо: Аз най-много се борех срещу режима на Борисов! Затова искам да вляза с парламента да го налагам пак с гьостерицате!

България отблизо

С ВОЛЯ сме в преговори от 44-то НС, а ВМРО сами искаха да се явят без партньор на изборите. Не мисля, че е определящо дали някога сме имали престрелки. Личните отношения могат да бъдат преодолени. Апелирам към Нинова и Борисов да се оттеглят по същия начин. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в студиото на сутрешния блок на Нова тв. 

„Който е влязъл в политиката, трябва да е готов върху него да се изсипват кофи с помия и кал. Не става въпрос за управление, а за тази отговорна позиция. Длъжни сме да носим отговорността патриотичните сили да бъдат в парламента“, допълни той.

Симеонов попита, съставът на новото служебно правителство ли представлява форма на примирението.

„Всичко, което е в рамките на закона, го одобрявам. Не виждам нищо лошо в това да се правят промени. Ако наистина някой е подслушван, нека отговорните да си понесат последствията. Не виждам защо трябваше да бъдат сменени всички министри и всички областни управители. По какъв начин пречи един областен управител? Това е пресилено действие на новата власт. Вършеха си работата и можеше да бъдат оставени“, допълни той.

„Периодично излиза информация от края на втория кабинет на Борисов, че се подслушват политици. Имаше разследване, което приключи без основание за присъда. Имам познати в службите, които имат термин за незаконното закачане и подслушването. До сега президентът е мълчал“, заяви още лидерът на НФСБ.

„Има дефицит на разкрития и добри новини. Ежедневно трябва да се изкарва някакъв компромат. Това не е модел само на новите управляващи, а винаги е било така. Всеки нов упреква предните. Това е една политическа балканска практика“, каза Симеонов.

Валери Симеонов заяви, че докато е бил депутат са му звънели бизнесмени за помощ.

„Когато не са издадени всички разрешителни, Имаше случаи на лобистки наредби, които ощетиха цял бранш за доставка на храна в училищата и детските градини. Костваше ми година и половина борба, за да променим тази наредба.

„Задължително е бизнесът да бъде подпомаган от парламента. Трябва да се помага на всички, които извършват законен бизнес. Управляващите живеят в кула откъсната от живота.“

„Обижда ме да ме наричат патерица. Това не е патерица, а гьостерица, която играеше по гърба на Борисов. Ако зависи от мен няма да се коалираме с ГЕРБ, защото отнесохме негативите от чекмеджетата. Нека се произнесат институциите. Предполагам проверките ще продължат. Това връщане на темата, потвърждаването от други източници, Мата Хари… Това не е добре“, обясни Симеонов.

Ние имахме лични сблъсъци и с Волен Сидеров и работихме заедно. Парламентът ще работи с широк спектър от партии. Не трябва да се обяснява как една чиста партия, неопетнена, ще кацне като ангел небесен и ще управлява. Трябва да се търси обединение. Народът няма да ни прости разединението. Аз няма да съм в следващия парламент, но те трябва да се обединят. Би трябвало националният интерес да е надпартиен“, заключи той.

Tagged

1 thought on “Валери Симеонов шокиращо: Аз най-много се борех срещу режима на Борисов! Затова искам да вляза с парламента да го налагам пак с гьостерицате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *