Валери Симеонов: У нас не можеш да имаш бизнес, ако не си плащаш на политиците. Затова на ГЕРБ не им пука за субсидиите!

България отблизо

В България бизнесът е зависим от политиците, които управляват. В България най-влиятелните и богати хора са тези, които управляват държавата. Мисля, че на всички е ясно това.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод наложеното от президента Румен Радев вето върху приетите на второ четене промени в закона за държавния бюджет. С промяната се намалява партийната субсидия от 11 на 1 лев и се позволява политическите формации да се финансират от бизнеса.

 

„По-удобно е да се насажда другата версия, че има някакви тъмни икономически субекти, които чакат с парите да манипулират държавата в коя посока? За да могат какво? Да получават поръчки. Те в момента ги получават, ако си плащат“, коментира още Симеонов, цитиран от Медиапул.

Симеонов не казва нищо ново, защото олигархията и властта у нас здраво са се сляли.

Няма начин да започнеш някакъв печеливш бизнес, без да те налазят рекетьори. Тук платиш, там платиш, но в един светъл момент се появява посредник, който те успокоява. Ще плащаш само на нас и другите ще те оставят. Посредникът е партийно оцветен и те взема под крилото си. Даваш данък „спокойствие“ и те оставят на мира.

В България има хиляди фирми и само една партия, която може да си позволи да рекетира.

Тогава какво повече да говорим за субсидиите? Безсмислено е, заяви Симеонов.

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов: У нас не можеш да имаш бизнес, ако не си плащаш на политиците. Затова на ГЕРБ не им пука за субсидиите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.