Валери Симеонов: У нас не можеш да имаш бизнес, ако не си плащаш на политиците. Затова на ГЕРБ не им пука за субсидиите!

България отблизо

В България бизнесът е зависим от политиците, които управляват. В България най-влиятелните и богати хора са тези, които управляват държавата. Мисля, че на всички е ясно това.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод наложеното от президента Румен Радев вето върху приетите на второ четене промени в закона за държавния бюджет. С промяната се намалява партийната субсидия от 11 на 1 лев и се позволява политическите формации да се финансират от бизнеса.

 

„По-удобно е да се насажда другата версия, че има някакви тъмни икономически субекти, които чакат с парите да манипулират държавата в коя посока? За да могат какво? Да получават поръчки. Те в момента ги получават, ако си плащат“, коментира още Симеонов, цитиран от Медиапул.

Симеонов не казва нищо ново, защото олигархията и властта у нас здраво са се сляли.

Няма начин да започнеш някакъв печеливш бизнес, без да те налазят рекетьори. Тук платиш, там платиш, но в един светъл момент се появява посредник, който те успокоява. Ще плащаш само на нас и другите ще те оставят. Посредникът е партийно оцветен и те взема под крилото си. Даваш данък „спокойствие“ и те оставят на мира.

В България има хиляди фирми и само една партия, която може да си позволи да рекетира.

Тогава какво повече да говорим за субсидиите? Безсмислено е, заяви Симеонов.

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов: У нас не можеш да имаш бизнес, ако не си плащаш на политиците. Затова на ГЕРБ не им пука за субсидиите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *