БСП постави условие на Радев: Даваме ти подкрепа, но Кирчо да не прави партия!

България отблизо
”14-и ноември и избори 2 в 1 е най-смисленото решение. Датата ще е негативна за Румен Радев, но предполагам, че е претеглил всички плюсове и минуси. Засега от БСП не са заговорили за разбутване на лодката и издигане на друг кандидат.
Няма от какво да се страхуваме, отиваме на избори. Ако Румен Радев обаче се държи като патрон на нов политически проект, вече имаме проблем.

Досега той не е потвърдил, дали е патрон на този бъдещ проект“. Това заяви депутатът от „БСП за България“ Георги Кадиев пред БНР.

„Трябва още повече да се разширява лявата коалиция, защото се задава нов десен формат. Допълнително разцепление в лявото ще бъде грешка. С БСП нямаме разговори за коалиция на следващите избори. Отиващият парламент свърши едно смислено нещо – актуализацията на бюджета с преизчисляването на пенсиите. Аз съм доволен от това, което свършихме. Служебното правителство допусна грешка. Излезе и каза, че пари няма и ще взривим бюджета, ако преизчислим пенсиите от октомври, както от „БСП за България“ настоявахме. Бяхме обвинени, че се опитваме да купуваме пенсионерите. Ако някой си мисли, че можем да купуваме тези хора с 2 лева на ден, то значи, че ги подценява“, каза още Кадиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *