БСП иска оставката на Боил Банов заради скандала с шефа на БНР. Министърът иска по националното радио да се излъчва…тишина

България отблизо
Присъединяваме се към искането за оставката на Боил Банов – явно БНР му пречи. Това каза депутатът от БСП Александър Симов в декларация от името на парламентарната група.

„За втори път в рамките на две години ГЕРБ предизвиква криза в БНР. За втори път една от последните останали свободни медии е хвърлена в хаос, а директорът поиска да бъде освободен от поста си, защото Министерство на културата изключително арогантно не се е съобразило с предложенията на хората от радиото за промените в Закона за радиото и телевизията. Това вече е целенасочена атака срещу БНР. На Боил Банов явно БНР му пречи“, каза още Симов.

 

Още по-смущаващ е фактът, че с помените в Закона за радиото и телевизията буквално се слага намордник на БНР и БНТ. Излъчването на тишина в ефир вече получава юридическа замазка и се превръща в правителствена цензура. Не приемаме отнемането на Фонд радио и телевизия. Това е пети опит за премахването. Според новата ви идея СЕМ става администратор на парите за БНТ и БНР“, допълни още Симов.

Депутатът обясни, че промените са се извършили на тъмно и прозрачност. „Така и никой не разбра кой е автор на предложенията, какво се цели с тях“, допълни още депутатът от БСП.

Tagged

1 thought on “БСП иска оставката на Боил Банов заради скандала с шефа на БНР. Министърът иска по националното радио да се излъчва…тишина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *