Британски военен министър насъсква Украйна: Нападайте цяла Русия, сега е моментът!

Свят

Украйна „напълно легитимно“ може да извършва атаки срещу цели в Руската федерация. Нарушаването на логистиката на противника и унищожаването на вражеските складове е част от войната. Това заяви министърът на въоръжените сили на Великобритания Джеймс Хипи в ефира на Times Radio, цитиран от УНИАН и news.bg.

„Факт е, че Украйна беше суверенна държава, която живееше мирно в своите граници, а след това друга държава реши да наруши тези граници и да изпрати 130 000 войници там. Това бележи началото на войната между Украйна и Русия и във войната , Украйна трябва да нанесе удар дълбоко в противника, за да атакува неговите логистични линии, доставки на гориво, складове за боеприпаси и това е част от войната“, каза Хипи.

Според него „е напълно законно Украйна да се цели дълбоко в Русия, за да наруши логистиката, която, ако не бъде нарушена, би допринесла пряко за смъртта и кланетата на украинска земя“.

Както УНИАН съобщи по-рано, на 1 април стана известно, че възникна пожар в петролна база в руския град Белгород. Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за двама пострадали при пожара – това са работници на петролната база.

Подобен инцидент се случи в нощта на 25 април в руския град Брянск – запали се нефтобаза. Местни жители казаха, че са чули експлозии. Във връзка с инцидента в Брянск бе извършена частична евакуация на живеещите наблизо хора.

Разбира се, във всеки един от тези случаи, по един или друг начин, руските власти се опитаха да обвинят Украйна, а в социалните мрежи гражданите на Руската федерация изразиха значително недоволство. Засега Украйна не е потвърдила участието си в тези инциденти, коментира УНИАН.

Съветникът на украинския президент Алексий Арестович е заявил че пожарът на петролните складове край Брянск в Русия може да е знак за начало на партизанска война там.

В тази връзка Арестович, коментирайки ситуацията в Брянск, отбеляза, че напоследък в Русия се извършват атаки срещу военните окръжия. Това според него можело да показва началото на партизанска война.

„В Русия не е ясно какво се случва. В Усурийск гори военна база, горят военни окръжия, горят военни университети (той има предвид пожара на института на Въздушно-космическите войски в град Твер, някои складове, къщи на губернаторите. Имам чувството, че е започнала партизанска война в Русия. Особено това с военните окръжия – хората не искат да служат в армията и затова ги палят,“ каза Арестович.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *