Братът на Рачков влиза в затвора, актьорът плюе настървено соца

България отблизо

В затвора за разпространение на наркотици влиза братът на известния комик Димитър Рачков – Петър. Той отива зад решетките, след като се призна за виновен, сключи споразумение с прокуратурата, а Окръжният съд в Бургас го одобри.

Общо три години и един месец ще прекара в пандиза Петър Рачков. В наказанието му са обединени две присъди за дрога. Едната е получената вчера от година и три месеца. Другата е стара условна с размер 1 г. и 11 месеца, която се прибавя към наложената ефективна след признаването на вина и одобреното от съда споразумение.

Рачков ще трябва да плати и глоба от 5 хил. Той ще изтърпява наказанието си „лишаване от свобода“ при първоначален срог режим, реши Окръжният съд в Бургас.

Петър Рачков е стар познайник на органите на реда и прокуратурата. До финал на поредния му съдебен казус се стигна, след като роднината на комика изненадващо реши да се споразумее с прокуратурата и така да отнесе по-леко наказание. В противен случай го грозяха до 8 години ефективен затвор и глоба до 20 хил. лв. Петър бе подведен под наказателна отговорност за държане и разпространение на дрога. По-малкият брат на шоумена Рачков се призна за виновен в това, че на 15 август 2020 г. в гр. Бургас без надлежно разрешително държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин. Става дума за дрога на обща стойност 40,29 лв. По време на съдебното заседание Рачков-младши призна вината си и се отказа от разглеждането на делото по общия ред. Само преди месец, на 31 март, се проведе разпоредително заседание по това дело. На него Петър заяви, че не желае процесът срещу него да минава по реда на съкратеното съдебно следствие, а да се гледа по общия ред. През изтеклото време очевидно той е преосмислил стратегията си в битката със съдебната власт и е решил да прибегне до споразумение, което е по-благоприятният вариант за него.

В същото време вчера Димитър Рачков се изпоти да се гърчи на сцената и да иронизира социализма, уж хвалейки го.

И изобщо не се сети, че ако брат му живееше в онова време, сега нямаше да е в затвора.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *