Боян Папазов: Страшно е, че моралният дебилитет е наложен като обществена норма, а обществото се управлява от джип, или след някой мач!

България отблизо
”Страшно е, че моралният дебилитет е наложен като обществена норма”, каза пред БНР драматургът и филмов сценарист Боян Папазов, носител на награда ”Икар 2020” за ”13 преображения”.

По думите му ще трябват години, „за да се отмие тази вода“: „При управление на държавата, което се състои в каране на джипка, игра на карти и гледане на футболни мачове, не можем да разчитаме на кой знае какво. При положение, че и обкръжението му е на уплашени роби, също няма какво да очакваме“

Драматургът посочи, че не се успокояват хората, а дори и в медиите се канят хора, които не би трябвало да се канят: „Лекари говорят като патолози. … Спекулантите, които спекулират с всичко, което може да се измисли“.

 

Според него има страшна дехуманизация в медицината: „Обезчовечаване. Медицината вече се превръща в нещо, което е самодостатъчно, не се интересува от това, заради което съществува. Има си Хипократова клетва“.

 

Той изказа убеждението си, че доверието в лекаря е лекуващо за пациента.

 

Пандемичните ограничения върху културата могат да бъдат компенсирани от телевизиите, защото има филми и театрални постановки, които, ако бъдат излъчвани, ще имат благотворно влияние върху хората, посочи Боян Папазов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *