Борисов с инструктаж към депутатите си: Кирил Петков не става! Трябва да извика войските на НАТО. Путин не е страшен!

България отблизо

Борисов събра депутатите от партията, за да коментира по горещите теми от последните дни – Северна Македония, конфликтът между Русия и Украйна, случващото се с НАТО и газовата безопасност.

 

Да не замитат новите управници този проблем. Това е единственият проблем пред тях. Решението трябва да бъде взето през следващите месеци. И това е само от снощи“, каза бившият премиер и допълни:

„А днес ще има и извънредно парламентарно заседание. Не знам какво толкова ще му мислят – един премиер службите за сигурност го уведомяват незабавно, а не чакаш да дойде съвет, за да ти каже какво да направиш.

Ние трябва да бъдем изключително решителни по темата за Украйна и конфликта й с Русия. Ако управляващите имат куража и смелостта, то да се погрижат за отбранителната ни сила – това не значи да изпращаш войски, а да изпълним нашите съюзнически договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае.

Трябва да бъдем максимално решителни. И тук не става въпрос за нашите отношения с Русия.

Дни наред чакам външния министър – както и да се казва, да има активна дипломатическа дейност, а тя дори не отива на Съвета на външните министри, а праща заместници.

Дори да се стигне до локален конфликт и санкции срещу Русия, то България ще бъдем потърпевша“, категоричен бе бившият премиер.

„По темата за газа – че министърът на енергетиката е некомпететни, то всички го виждат. Една от тактиките на Русия е да вбива клинове.

Ако правителството поиска на територията на България да дойдат НАТО-вска армия, то ние ще ги подкрепим, защото ние сме убедени, че само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията.

Ако се допусне заради никаквата ни политика в момента, то ще понесем тежки загуби„, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Нашият голям грях е, че не допуснахме грешка и стотици милиони влизат в България“, уточни Борисов за газовите връзки в България, които бяха изградени по време на ГЕРБ.

„Учудваща е некомпетентността – Путин щял да ни спре кранчетата на газа. Та кранчетата са в България“, категоричен бе Борисов и допълни, че „тръбите са пълни с газ“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *