Борисов стреснато: Изпълниха задачата на олигарсите, оставиха ни лесни мишени, някой може да ни убие, като ни взеха НСО-то

България отблизо

„Това явно беше задача на олигарсите им – да ни оставите лесни мишени“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по воля на депутатите ще спре да бъде охранван от НСО, въпреки че е преценено, че съществува риск за живота му.

„Това ми е „благодарността“ за всички проведени акции и всички международни ордени за борба с престъпността“, каза с огорчение той и попита защо не са оставили поне охраната на патриарха.

„Цял ден се занимават как да махнат охраната на главния прокурор и патриарха. Как не ви е жал за патриарха, ще бъде охранявана единствено шайката на Радев за 50 млн. Ще ги пазят от „народната любов“, коментира бившият премиер.

Борисов разгледа построени, но все още затворени участъци от АМ „Хемус“. Той поговори с работници за това, че реално всичко е готово, но пътят не се пуска и на терен работят по двама-трима души.

„Всичко е построено, лятото трябваше да е пусната за сезона. Има мантинели, осветление. Но трябва да кажат, че ние сме го построили, затова не го пускат. Готова магистрала и една леличка, която стиска да не платят на работниците, да не маркират и да не пуснат в движение. Имаше пари за работниците, но трябваше Асен Василев да вземе парите, за да се хвалят с високата събираемост. 800 млн. оставихме, за да имат да ви плащат. Те ги върнаха в бюджета и казаха: имаме много приходи“, заяви Борисов.

Той пак попита кому са нужни нови избори.

„Направете правителство, управлявайте. Защо нови милиони за избори? Това е моделът Радев – провалена ваксинационна кампания, изпусната пандемия, затваряне на бизнеси. И сутринта Кацаров – нека се ваксинираме. Ама защо спряхте „зелените коридори“? Защото ги измислих аз!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той предупреди Румен Радев, че няма да успее да вдигне икономиката, както го е замислил – с юмрука напред и с разпиляване на партиите.

„Не могат да се справят с миграцията, не могат да се справят с инфлацията, няма План за възстановяване, няма нищо. И като кажат успешното правителство – протест на фермери, протест на строители, протест на лекари – всички, които страдат“, обобщи Борисов.

Tagged

1 thought on “Борисов стреснато: Изпълниха задачата на олигарсите, оставиха ни лесни мишени, някой може да ни убие, като ни взеха НСО-то

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *