Борисов си отмъсти на Цвета Караянчева, разжалва я от всички постове. Наричали я…ПКП

България отблизо

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и несъстоялият се кандидат за премиер Даниел Митов ще бъдат първи зам.-председатели на Бойко Борисов в ПП ГЕРБ, пише  Епицентър.бг.

Още двама министри от кабинета „Борисов-3“ влизат във висшата ръководна структура на партията като зам.-председатели – социалният министър в оставка Деница Сачева и здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Проф. Ангелов вчера е станал член на партия ГЕРБ.

 

С постовете си на зам.-председатели на ГЕРБ се разделят кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас – Димитър Николов, но и двамата остават членове на Изпълнителната комисия, е решението на Борисов.

Разжалвана“ от всички постове е бившият председател на парламента Цвета Караянчева

Преди два дни Томислав Дончев обяви, че „в ГЕРБ предстоят големи кадрови промени“, които ще доведат до „нов живот“ на партията.

ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в други партии“, обяви днес Тома Биков, който е зам-председател на ПГ на ГЕРБ. Това, по думите му, позволява на партията да поддържа форма и да не се капсулира.

 

Всички тези промени, както и промени в устава ще се случат на започващото в 11.00 часа Националното съвещание на ПП ГЕРБ, което ще се проведе онлайн.
То е свикано по решение на Изпълнителната комисия.

На форума ще бъдат избрани предложените от Борисов заместник-председатели на партията, както и нови членове на Изпълнителната и на Контролната комисии.

На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ.

Караянчева била обвинена, че рушала доброто лице на ГЕРБ с изказванията си и сринала авторитета на партията с изцепки, лоши прякори и кошмарно нисък рейтинг като председател на НС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *