Борисов си играе с ТЪРПЕНИЕТО на НАРОДА! Вижте какво ще му се случи много скоро!

България отблизо

Преди няколко дни, парламентът прие оставката на вицепремиера Валери Симеонов и избра Марияна Николова на негово място. Проекторешението бе внесено в деловодството на парламента от премиера Бойко Борисов.

Валери Симеонов подаде оставка след 26 дни на протести на майките на деца с увреждания, породени от негово изказване от октомври, когато той нарече майките „кресливи жени“, а децата им „уж болни“. Оставката на Симеонов ще е петата в кабинета „Борисов“ 3 след тази на министрите Николай Петров, Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

„Коалицията щеше да се счупи, ако имаше едностранно решение на правителството за оставката на вицепремиера Валери Симеонов“, заяви Бойко Борисов.

Само че „коалицията“ не се „счупи“. А просто Марияна Николова замени Валери Симеонов. Това означава, че повече от месец Борисов е пазел своя „приятел“ Симеонов, и е принуждавал майките да стоят на студ и дъжд по улиците и площадите на София.

Това е абсолютно неморално поведение на Борисов, който заради Симеонов, жертва майките на децата с увреждания.

Но аморалността не е единственият грях на Борисов. Другото е, че той допусна Валери Симеонов, когото народът изгони от правителството, да продължи да кадрува в Министерския съвет. Защото Марияна Николова бе назначена за вицепремиер именно по предложение на Симеонов.

Това означава, че Борисов не само принуди майките с болни деца да студуват по площадите, но и на практика върна Валери Симеонов обратно във властта. Чрез неговото протеже Марияна Николова. Понеже никой не се съмнява, че тя ще изпълнява разпорежданията на Симеонов, който бе изхвърлен от властта.

Само че, Министерски съвет и Народното събрание не са поправителен дом за провалили се министри. 

И целият народ очакваше Валери Симеонов да напусне не само Министерски съвет, но и политиката като цяло. Защото в биографията на Марияна Николова притеснява не само фактът, че е била началник на политическия кабинет на Валери Симеонов. В биографията й има нещо много по-притеснително.

Марияна Николова е била част от „Топлофикация София“. А ние знаем, че дружеството не се развива добре, и винаги е било воденичен камък за всяко управление. Защото в него се вихрят много далавери. Достатъчно е да припомним аферата с бившия шеф на Топлофикация София, Валентин Димитров – Вальо Топлото, който получи три години затвор, заради аферите си.

Следователно, това, което направи Борисов като върна във властта наглеца Симеонов, е публично пренебрегване исканията на протестиращия народ.

И желание да покаже на всички в България колко е велик Борисов.

Само че с тъмни сделки, далавери и властови игрички никой още не е станал велик. И никой, който си е служил с интриги и задкулисни сделки не е получавал одобрението на хората.

Така става и с Борисов. Той си мисли, че е велик, но всъщност не е нищо повече от поредния интригант, който си играе с търпението на народа.

И който ще изгърми като бушон в момента, когато неговите началници решат да го изхвърлят като употребена носна кърпичка.

Автор Иво Македонски, istinata.net 

Tagged

1 thought on “Борисов си играе с ТЪРПЕНИЕТО на НАРОДА! Вижте какво ще му се случи много скоро!

  1. КОИ СА МУ Началниците,а народа какъв му е не е ли време за отчет очаква се да се покаже кога е времето .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *