Борисов се разплака: Няма повече да си го причиня! Не ме заслужавате, като премиер!

България отблизо

Всички партии още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят. Не виждам смисъл да го преповтарят всеки ден. В политическата криза трябва единствено разум. Да има правителство и да има парламент. Парламентът за радост работи. Взел съм Делян Добрев, защото има напредък по доста теми. Правим коалиции с огромни мнозинства. Най-малкото заради парламента трябва да има време да се свършат доста неща“, каза той.

„Без нерви и без его да работим, без значение в кого е мандата. Вчера дадох формула. Това е огромен напредък. Може да се изготви документ, да се сложат министри, които не дразнят никого, както тези в служебния кабинет, да се работи 1-2 месеца и после е ясно, че се отива на избори. Ако е сега, няма да се случи нищо повече от това, което се е направило сега. Ако изборите са след няколко месеца, ще има повече полза“, обясни Борисов.

Според него този вариант не ощетява никого и не привързва никого към други политически партии.

„Асен Василев направи много бюджети и беше отказал на КТ Подкрепа да се повишават доходите. Ние подкрепихме бюджета в кабинета Петков. Подкрепата на бизнеса беше изцяло поискана от ГЕРБ. За месец кое се промени, че вече бюджета, който Василев е внесъл, се промени? След като бюджетът на Василев не може да издържи повече от месец, трябва ли пак да е финансов министър. С 200 гласа подкрепихме бюджета. Защо не е бил сметнат като хората тогава? Не са имали 16-те си точки? Какво се промени? Защото е предизборно и искат да си купят гласове ли? Кое се промени сега? Имат гласовете ни, за да отворят бюджета, но трябва документ, разписан от лидерите“, категоричен е Борисов.

Той заяви, че срещата БСП-ГЕРБ е минала добре и от левицата имат разумни предложения.

„Добрев изчисли в колата, че само от това, което сме направили като саниране, сме спестили 1млн. киловат час и го изнасяме. Това е само един реактор на Марица. Кръгът се е затворил, като инвестицията е изплатена, а ползата на гражданите е огромна. Ето пример, който е еднакво хубав за всички“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Падна цената на петрола и горивото и смятахме с Добрев. Всички партии се съгласиха, че левчето може да се свали. Все едно не са управлявали до вчера“, каза Борисов.

Той каза, че ГЕРБ може да подкрепи всичко в името на хората, но не може да обясни след това защо ще е подкрепил виновниците за кризата да направят същите бели.

„Ако се подпишат предварително какво има право да прави правителството, разписано, ще ги подкрепим в името на хората. Тръгнат ли да правят глупости ще бъдат свалени, защото няма да се цапаме в с тях. Не случиха на партньори. Слави ги свали. С Нинова се скараха. 200 хиляди избиратели си тръгнаха. Петков каза, че в никакъв случай не трябва да има участие на ГЕРБ. С ДПС същите ценности ли имат? „Възраждане“ искат референдуми. В такава ситуация трябва да има нестандартно решение“, обясни Борисов.

Попитан дали би искал да бъде отново премиер, той отговори емоционално: „Няма да го причиня повече нито на себе си, нито на партията. В една демократична държава излиза председателят и казва: „Арестувам моя опонент“. И вие говорите за правова държава. Не ви ли е срам? Не те ли е срам? Идва у нас, бременна жена. Не те ли е срам като журналист? Или не си? Извинявай за тона, много ми е вътрешно. Нищо общо за вас“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *