Борисов пак се прегъна в кръста: Вижте кой става шеф на подслушването!

България отблизо

Сивият кардинал в енергетиката и бивш контраразузнавач Илко Желязков е предложен за член на Бюрото за контрол на СРС.

Номинацията му бе огласена от „Капитал“, позовавайки се на няколко източника от парламента. Предполага се, че Желязков може да стане и председател на Бюрото. Припомняме ви, че настоящият шеф Бойко Рашков взриви обществото преди няколко месеца с признанието, че службите подслушват незаконно политици, бизнесмени и журналисти.

Освен това стана ясно, че по заръка на Сотир Цацаров от Бюрото  се крие информация за прилаганите СРС-та.

Медиите го определят като сивия кардинал, който кадрува в службите от името на Пеевски. Бившият контраразузнавач  Желязков от дълго време е  председател на Съвета на директорите на ТЕЦ „Марица-изток 2“ ЕАД. Усилено се коментира, че той е наредил верни хора по върховете не само в ДАНС, но също така в МВР и Държавната агенция за разузнаване. Красноречиво доказателство за близостта му с хората от тайните служби са гостите, които той е поканил на 60-годишния си юбилей през февруари т. г.

Според „Терминал 3“, наздравици за 60 годишнината са вдигали Владимир Писанчев, бивш председател на ДАНС, Недялко Недялков, заместник-председател на ДАНС и много верен човек на Пеевски, Николай Ненков, заместник-председател на ДАНС. За него също се твърди, че е назначен с протекции на Желязков. И доста други, все началници на дирекции в ДАНС.

Любопитна подробност е, че присъстващите подарили на Желязков реплика на ритон от Панагюрското златно съкровище. Рожденикът благодарил и ги поздравил с песен от филма „Кръстникът“, на която всички присъстващи ръкопляскали. Не е тайна, че този филм също така е от любимите и на премиера ни  Бойко Борисов.

Ето това е. като не може да стане Пеевски председател на ДАНС, то защо да не сложим навсякъде негови хора. Нищо, че Пеевски е разследван на много нива в Брюксел за източване на европейски фондове. И за създаване на медийна империя, която изпълнява политически поръчки на правителството Борисов 3. Което пък от своя страна се прочу с много задкулисни и направо мафиотски действия.

Но… такива хора ще ни управляват. Докато не ги изгоним всичките. Някой ден. Скоро.

Tagged

2 thoughts on “Борисов пак се прегъна в кръста: Вижте кой става шеф на подслушването!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *