Борисов: Опонентите ми нищо не са построили, ако ме нямаше мен, щяхме да пътуваме още с каруци

България отблизо

Политическите ни опоненти са известни с това, че почти нищо не са построили, написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов след инспекция на строително-ремонтните работи на АМ „Тракия“.

Публикацията му продължава така:

„А дори и малкото завършени обекти, които са оставили след себе си – ние днес ги ремонтираме. Такъв е и случаят с 40-километровия участък на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, който беше гордостта на „Тройната коалиция“, премиера Станишев и регионалния му министър Гагаузов. Оставиха си ръцете на пътя, който сега е тежко компрометиран. Само между връзката с АМ „Марица“ и Чирпан се предвиждат ремонти на цели 9 големи пътни съоръжения. На практика сега строим чисто нова магистрала! Сега и за каруци не става“

 

29 млрд. евро ще получи страната ни от Европейския съюз за справяне с щетите и последствията от пандемията, стана ясно по време на инспекцията.

 

„Това са 60 млрд. лева, които ще дойдат в страната ни в следващите години, от които 50 млрд лева. са грантове“, съобщи премиерът Борисов по време на оглед на строително-ремонтните работи на АМ „Тракия“. За първи път за България ЕС предвижда толкова значима сума за възстановяване от кризата, причинена от пандемията.

 

По думите на премиера Борисов това ще гарантира, че каквото и правителство да има след изборите няма да се спре инвестиционната програма на държавата.

 

По темата вицепремиерът Томислав Дончев докладва на премиера относно напредъка на страната ни по подготовката на Плана за възстановяване и устойчивост на България. Той изтъкна, че България е сред държавите, които се движат най-бързо и това ще даде възможност парите да са максимално бързо на разположение на бизнеса. Публикувана е вече и новата версия на Плана след проведените обществени обсъждания и консултации.

 

„Добрата новина е, че специално за бизнеса има предвидени нови 900 милиона лева в три фонда, освен тези 800 милиона, които са останали от първия вариант на плана. Предвиждаме тези пари да станат максимално бързо достъпни в България – ако може още в средата на тази година“, изтъкна Дончев. Вицепремиерът добави, че през следващите 5 години България ще е в състояние да удвои обема на публични инвестиции в инфраструктурата, железниците, дигиталната свързаност, енергийната ефективност, но преди всичко за директни инвестиции за бизнеса.

Премиерът Борисов инспектира ремонта на 17-километров участък от АМ „Тракия“, намиращ се между връзката с автомагистрала “Марица” и пътен възел „Чирпан – Изток“. „Нека хората да видят, че съоръженията на магистрала „Тракия“ са компрометирани и за съжаление правим на практика нова магистрала. Когато откриваха тази част, тогава Станишев беше премиер, Гагаузов-министър, какви приказки бяха. Но да не хвърляме вината като на предишните, защото си е тяхна. Важно е да го направим и да е безопасно за хората,“ каза премиерът Бойко Борисов.

Tagged

1 thought on “Борисов: Опонентите ми нищо не са построили, ако ме нямаше мен, щяхме да пътуваме още с каруци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *