Борисов: Нямат срама! Аз защо не арестувах Станишев?

България отблизо

След миналия четвъртък всеки може да арестува, казвайки, че е свидетел на нещо, на което не е. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ.

„Вторник тук бе украинският посланик с нашите депутати. Ние им дадохме пълна подкрепа за Украйна. Казахме, че ако правителството внесе предложение, ние ще го подкрепим. Следващият ден продължи нахалството – ние препотвърдихме подкрепата си и в четвъртък ме арестуваха. За да не може, ако влезе такова решение, да не го подкрепим“, каза още той.

„Затова да им кажа – ние ще ги подкрепим, може да сме наранени и обидени, но нашата евроатлантическа линия е ясна, точна и непоколебима. За разлика от тази на христовци и атанасовци, които разбиват правовата държава и основните системи в нея“, добави Борисов.

„Не искам да си представяте какво би станало, ако аз арестувам Станишев. Аз едно време дори ходих в съда, свидетел на Станишев, да го защитя и оправдая за неговата грешка. Дори адвокатите му се удивиха. Питайте го, жив и здрав е“, каза той.

„Сегашният премиер е свидетелят. Значи той трябва да е контактувал, за да стане свидетел. И тези уж демократични медии – все едно това не съществува“, добави Борисов.

„Свариха ме на маса с децата ми, претършуваха всичко, започнаха от кухнята, вани, чинии, тенджери … От там по двора, после там, където спя – дрехи, чорапи, всичко долу. И върви един и снима. Белким да намерят нещо. Както Рашков изплю камъчето, че търсели злато и пари. Няма как да ги намерят, защото никога не съм имал златни кюлчета. И никога Горанов не ми е носил пари“, разкри той.

И добави: „После пак през двора към високата къща – гаражи, мазета, по етажи, после пак двора… И не могат да намерят нещо да покажат. И след като нищо не бе констатирано, каква бе неотложността да ме разкарват като панаирджийска мечка?!“.

Приемам, че изпълняват заповеди, но пред детето нищо не трябва да се случва, категоричен бе той.

По думи на Борисов от полицията му казали че, Петков им бил казал, че така или иначе ще се ходи на избори, но на него му трябвали материали за предизборната кампания, за да се похвали: „Вижте, аз арестувах Бойко, гласувайте за мен“.

„Мина година откакто не сме в управлението. Къде са милиардите, които управляващите щяха да съберат? Защото те сега теглят заеми…“, каза той.

„Важната тема е българската банка. На БНБ като й избирахме управител, взехме Митко Радев от Вашингтон и МВФ. Заедно с Горанов вкараха страната в европейския банков съюз. Сега кого ще изберат от двама кандидати – кой от кой по не става. Нито единият, нито друг кандидат до момента се е свързал с нас“, добави Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *