Борисов: Ние съвестно си платихме ваксините, а сега ги няма! Вдигнал съм самолета и ги чакам! Ще се скарам на ЕК!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Панагюрище. Той заедно с кмета на града се разходи по алея в града и се запозна с постигнатото до този момент. Заедно с Борисов е вицепремиерът Екатерина Захариева.

Пред местната власт напомни, че вече у нас са 12 000 ваксини от „Модерна“. Изтъкна, че довечера имало Европейски съвет, но вече имало недоволни държави, тъй като от ЕК давали пари на време, а сега компаниите със закъсненията си поставяли под риск ваксинационните планове. Щял да постави въпросът за пореден път на предстоящото съвещание на ЕК.

„Ние бяхме надлежни платци, плащахме солидарно“, каза Борисов. Поясни, че и външните министри могат да се включат. Поясни че електронен паспорт или зелен електронен паспорт може да има за тези, които са с антитела или ваксинирани, за да не се налага да правят PCR-и.

Готов бил и да пратят самолета, за да дойдат ваксините, но имало спор дали в тях можело да се съхраняват те.

Надявам се Европейската комисията да действа по-строго, каза Борисов по адрес на компаниите забавили доставката на ваксините.

Премиерът както винаги обвини други, но не и самия себе си.

Само преди няколко месеца той обеща да помогне с ваксини Западните Балкани.

В същото време Румъния си набави четири пъти повече дози, Сърбия го попита къде са помощите и сама си купи шест пъти повече от нас. Турция успя да ваксинира 8 процента от населението си и даже Македония ни изпревари.

Всеки държавник потърси и алтернативни източници за внос на препаратите, само ние полегнахме на една кълка и зачакахме каквото ни разпредели ЕС.

Борисов може и да е вдигнал самолета, но хората го съветват да се качи и да не се връща.

По-голямо безхаберие досега не сме виждали!

Tagged

1 thought on “Борисов: Ние съвестно си платихме ваксините, а сега ги няма! Вдигнал съм самолета и ги чакам! Ще се скарам на ЕК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *