Борисов към протестиращите: Вместо да се радвате, че хората са здрави заради нашите успешни мерки, вие искате пари! Никого не съм оставил на сухо!

България отблизо
Вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим? Разбирам затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Затова разработихме толкова мерки за подкрепа за близо 2 милиарда лева.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

 

Паралелно с изказването му обаче под прозорците на Министерския съвет има мащабен протест на ресторантьорите. Представителите на заведенията настояват да започнат работа отново на 1 февруари и се оплакват от държавната помощ, която така и не е стигнала до тях. И Министерството на икономиката и Министерството на труда и социалната политика посочиха, че забавяния действително е имало.

„Това не е нагласата на целия туристически бранш. Голямата част разбират мерките у нас и ги приемат. Защото е много тънка границата между живота и здравето на хората и бизнесът. И благодарят за мерките, които правителството прилага”, отбеляза от своя страна кметът на Банско Иван Кадев пред Борисов.

На заседанието на правителството бяха одобрени 4,296 милиона лева на общините Банско, Благоевград, Сапарева баня и Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. А останалите 1,47 милиона лева от общата сума 5,76 млн. лв. Министерският съвет отпусна по бюджета на община Добрич за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града.

“Най-важна ни е сигурността на хората. Затова щом има проблем – веднага реагираме. Това е една от причините у нас да се справяме толкова добре с пандемията”, посочи Борисов.

Tagged

2 thoughts on “Борисов към протестиращите: Вместо да се радвате, че хората са здрави заради нашите успешни мерки, вие искате пари! Никого не съм оставил на сухо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *