Борисов изрева на Кирил Петков: Как ще ходя пеша, нали съм премиер, как ще губя по половин час на хората?

България отблизо
Ще ходя пеша аз? Как ще ходя пеша по улиците. Нали си министър-председател, как ще губя по половин час, освен това има и криминали, и недоволни хора по улиците. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция.

„Свободна Европа си е свободна Европа. Нощно време имахме един ВЕФ, милицията на Рашков душеше, баща ми ме биеше, аз не се иронизирам с колегите, на УКВ пращящо се хващаше. Едва ли не ГЕРБ внесли мораториум и той е грешен. Нинова го каза ден преди това, че трябва да има. Те могат утре да поискат да го махнат, ако си направят мерките. Георг не се заяждай с тях. Те се учат от Радев. Той за първи път на европейски съвет ходи със „Спартан“. Оттам вече на „Еърбъс“-а и „Фалкона“, по-луксозни са“, допълни Борисов.

 

„Ще ходи премиерът пеша. Той толкова работа има за вършене, искал е да каже, че ще изглежда по-народен. Той и Радев ходи един път с колело на работа, ама един път. Не бъдете дребнави. Да, не го е казвал, но приемайте нещата, че така ги е подредил народът и ние се съобразяваме“, каза още бившият премиер.

 

Никой не обясни, че мораториумът не решава проблема. Това, което се прави в момента, отлага проблема за 1 април. Тези пари, които се трупат като загуба на ЕРП-тата се трупат. Този мораториум не решава въпроса, той го отлага. Но понеже и БСП, и други партии искаха да има, то го има. Това коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Държавата поема буфера със своите инструменти, които има. Ето това се опитахме да им предложим, но те не ни разбраха. Отлагат нещата за 1 април. И нещо друго – чувам, че евентуално януари или февруари, като се приеме бюджетът, ще трябва да се актуализира юни“, продължи той.

 

„Залогът е народът, бизнесът, хората и ние трябва да го правим. Като опозиция ставате и казвате грешката им, казвате какво мислите. И на нас ни предлагаха два пъти мораториум, но не се съгласихме, защото това отлага проблема. След Орешарски платихме за КТБ, за американските централи и за руските реактори, над 6 млрд.

 

Популисткото харчене на пари някой трябва да го върне. Ако искат да чуят, добре. Цялата власт е тяхна, те носят цената на управлението. Това е ясно, нашият канал може да го наричаме Свободна Европа, защото не е под натиск и ще го позлваме да нашите членове и симпатизанти, за да могат да ви чуят“, допълни председателят на ГЕРБ.

 

По думите му новите управляващи се държат така, сякаш не са управлявали досега 8 месеца. „По презумция влизат най-умните хора на държавата, избраниците на закона влизат, не за да се научат, а да творят закони“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *