Борисов изплака: Новото правителство само раздава пари на хората. Няма една спортна зала да построи като мен!

България отблизо
Шах може да играе всеки, Нова година е. Времето на пиара, обаче, отдавна мина, дето се вика, близо година вече те са управляващи.
Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той атакува по всички линии новата власт, основно по темите за енергетиката, инфлацията, здравната криза. Показа, че най-много го засягат действия спрямо ”Булгаргаз”.

Те не могат да управляват. Докато бяха министри нали са виждали галопиращия ковид. Защо  не са направили мерки, с които това да се забави, както го правехме ние. Вместо това имаме 9 млрд. разход за декември. А в медиите дума не се обелва за това. Защо не се говори за този рекорден разход?“, пита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

„В същото време около 3 млрд. са по доверителни сметки. Да, ние сме го правили, слагахме по 1 млрд. за саниране, за да знаят малките компании, че ще работят и другата година, за да си напазаруват и да им излезе по-евтино. Такава сметка беше и в строителството, за да могат да си купят евтин метал.

Аз твърдя, че след приказките си по нас, тези хора няма да построят нищо. При цените на този метал, 60% ще им е всеки договор нагоре? Велоалея няма да направят, чисто обективно е. Субективно е, че ги е страх, защото ще питаме защо спряхте евтината цена и договори? Защо го направихте?“, попита лидерът на ГЕРБ.

 

„Продължаваме да сме единствени без план за възстановяване. В тази криза на вас не ви прави впечатление. Това са елементарни неща. Ако ние бяхме на власт, вашите емисии щяха да започват така – първа новина – рекордна смъртност, втора – рекордни цени на горивата, провал в бюджета, в плана, нулева година за еврофондовете, няма да има еврозона, и то щеше да дойде спортът и времето. Това щяха да бъдат вашите новини, ако управлявахме ние. Нали говорим за свобода на медиите и обективно отразяване? Кое от тези неща ги има във вашите новини?“, допълни Бойко Борисов.

 

Десет месеца промяната продължава, за съжаление – с негативни рекорди и тренд. Промяната доведе до над 9 млрд. лв. разходи само за месец, необосновани. Правителството дължи обяснение за какво са разходвани тези 9 млрд. лв. Това коментира депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

 

Той още веднъж заяви, че за изхарчените пари от страна на правителството, няма обяснение и от ГЕРБ настояват за такова.

„Промяната доведе до намаляване използването на фискалния резерв. Аналогията можем да я направим. Желаем отговори, продължаваме да питаме – защо в декември 2021 г. използваните средства, са в този рекорден размер? Правителството на промяната дължи и този отговор“, продължи той.

 

„Освен това имало и рекорд в дефицита на държавата“, изтъкна Иванов.

„Ние сме загрижени от тази промяна, виждаме негативния тренд“, подчерта народният представител. „Мисля, че отговорите на Василев и Петков, са необходими. Българите обедняват, бизнесите фалират и ние призоваваме за спешни мерки за овладяването на галопиращата инфлация. Това не се случва с партии шах“, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *