Борисов издаде голяма тайна за азерския газ и изборите. И кои управляващи са в коалиция с…Путин

България отблизо

Допуснахме грешки, но има изкупление, покаяние и Господ ти дава сили да продължават напред. Това каза лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов по време на конференция на партията в Ловеч. 

„Христо Иванов, вземете Атанасов и се махнете, защото вашият коалиционен партньор единствен обяви Русия за „приятелска държава“. Вие сте в коалиция с Путин, бе. Медиите мълчат да не ги засегнат. Ма то е чудо страшно“, обърна се той към управляващите.

 

„Добрата новина, казва Петков, е че ще можем да си получим цялото количество азерска газ. Първанов го започна, аз го свърших. Азерски газ си тече. Каква новина има? И понеже те обичат да гледат интернет, да чукнат там и да гледат. Президентът на Азери, голям мой приятел, лично ме чакаше и ме возеше той, като шофьор, с Майбаха.

Даже ме питаше добре ли кара. Викам: „Най-добре караш. Качвай се на Мерцедеса и там с Верстапен, ти си по-добър“. Дъщерите му и жена му дойдоха да откриват църкви у нас. Той говори за добри новини. Това са толкова правителства подред, които пазеха, поддържаха и надграждаха отношенията ни с азерите“, разказа той.

„Негови са думите: „Европа започва и свършва с България“, припомни Борисов.

„Просто Киро каза, че цената ще бъде по-евтина за газта, която купуваме от сегашната пазарна цена на газа. Каза го около обяд, там някъде. Парламентът само след малко излиза и казва, че газът за май поскъпва с 14%. Добре бе, скъпи мои, оставете цената на КЕВР на екраните и да видим кой лъже“, каза бившият министър-председател. 

„Направиха гигантска манипулация и машинното гласуване е част от нея. Неслучайно сега и преди всички виждат разликата, обаче флашката я държи Бойко Рашков. Ние ще я докажем с времето“, допълни Борисов.

„Вчера ми стана гордо, че сме имали такъв министър на енергетиката. От друга страна ми стана жал за водещия и за другия. На всеки въпрос отговаря с „глупости на търкалета“.

Отговори няма, но в новините казаха, че не са получили отговори на въпросите, за което благодарим. Наща Корнелия вика да санираме, ма как ще санират, те не могат да откраднат нищо от санирането. Една велоалея за една година не са направили. Ще цитирам Гриша Ганчев който казва: Къщичка за птички не са направили“, каза още той.

„Никакви предсрочни избори. Ще има: „Това Канада ли е?“ и отговорът ще е „Плувай, Асене, плувай“. С тея цени и далавери, пази Боже, кой ще управлява от септември нататък. Лихвите от теглените им пари идват на 1,5%. На Борисов и Киро Ананиев ги даваха на отрицателна лихва. По лихвите ще ги познаете, дето се вика“, обясни Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *