Борисов за скандала с половин милион лева: Рашков да скача! Ако го бях направил аз щяха да ме обесят, а на тях нищо не им правят!

България отблизо

Ще цитирам това, което чух вчера. Не знам как не ви е интересно това на вас, представяте ли си това да се беше случило с нашата партия, какво чудо щеше да бъде, антикорупционни фондове, това щеше да е нещо страшно.

Това поде на инспекция край Слънчев бряг експремиерът Бойко Борисов и лидер на партия ГЕРБ.

„Цитирам дословно, че заместник председателят на парламента пише на листче, така както Пламен Узунов с торбичките, махат телефоните, взимат торбичките, листчето във вътрешния джоб. Пише на листче за депутат по половин милион. По моята сметка им трябваха 30 депутата за направят правителство. 30 по 500 прави 15 милиона ресурс. Откъде?“, попита Борисов.

 

Чудя се как този блюстител на правото министър Рашков не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС. Радев и премиерът не се намесиха Той казва, че на листче пред камери за депутат, кой е този депутат, къде е това листче, къде се случи това.

Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат, попита Борисов.

Когато се извършва едно престъпление и си мълчиш за него дни наред също сигурно има някакъв текст, защо ги прикриваш тези хора. Ще забраня на колегите от ГЕРБ докато не се изясни кой плати да свалят на патриарха и на главния прокурор, за да го направят лесна мишена.

Кой плати и колко да свали охраната на главния прокурор, попита Борисов. Защо Капон, Хаджигенов, Мая, пък и Христо Иванов мълчат по този случай, заяви лидерът на ГЕРБ.

Всичките тези антикорупционери, както с наричат или протестни партии. Те ако бяха протестни партии и хората ги харесваха, нямаше да са последни на всички избори. Повече ще коментираме само кога, на кого и как ще повдигат обвинения.

Този скандал няма да оставим да се замете под килима. Оставам на всички толкова много обичащи да се правите на разследващи журналисти да разберете защо, кога как кой къде направиха във всички случаи няколко състава на престъпление от висши длъжностни лица, зад които стои лично Радев, защото той е техен баща.

Той се разпорежда с политическите партии, както намери за добре. Дава им задачи, определя им срокове, нарушава Конституцията вече перманентно. Колко време чакаме да разберем министър а на икономиката е или не е чужд гражданин, попита Борисов.

Срещу мен правиха закон ако си спомняте кмет не можеше да бъде председател на партия. Защо Радев разпорежда и обвързва нещо, което не е негова работа. Дали ще се актуализира бюджет, дали ще се прави План за възстановяване, това е работа на парламента, заяви лидерът на ГЕРБ.

Виждате ли какъв финансов ресурс е изсипан срещу нашето правителство и ГЕРБ в компроматната война, щом за депутат се полага половин милион, да купиш депутат за половин милион, представяте ли си какво е изсипано срещу нас.

Tagged

1 thought on “Борисов за скандала с половин милион лева: Рашков да скача! Ако го бях направил аз щяха да ме обесят, а на тях нищо не им правят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *