Борисов готви пъклен удар срещу Кирил Петков. Издаде го негов приятел

България отблизо

Откакто напусна политиката като действащ депутат, той рядко дава интервюта. Останал е един от най-верните на Бойко Борисов като идеи и приятел в живота. Красимир Велчев обяви, че е станал депутат през 2009 година, за да се промени държавата. Какво да очакваме от новите управляващи и каква опозиция ще бъде ГЕРБ, има ли сходство при появата на двете партии, или ГЕРБ запази лидерския си характер.

Красимир Велчев си спомни, че само за скок с 10 % на цените за тока, ГЕРБ предсрочно сдаде властта. Много хора са на мнение, че Борисов е управлявал 12 години, но „забравят“ тази година и половина от кабинета „Орешарски“. Това е демокрацията, най-подготвеният и с опит пак може да получи доверие, обяснява процесите Красимир Велчев.

Като човек с житейски и политически опит, бившият депутат от ГЕРБ е на мнение, че неговите съпартийци трябва да се въоръжат със здрави нерви и да бъдат конструктивна опозиция, а не да отхвърлят всяко предложение на ПП и коалиционните им партньори.

След всичко, което е преживял в политиката Бойко Борисов, за първи път каза: „Радваме се че ни оставиха живи“. Намеквайки за репресиите от страна на вътрешния министър Бойко Рашков.

По думите на Красимир Велчев: Опитът, който натрупа Бойко Борисов може да е полезен на всички, смята близкият до партия ГЕРБ.

„Борисов винаги е поемал и носил отговорността. Не случихме на коалиционни партньори, и затова се отложиха реформите“.

Всички искаме промяна, но според Красимир Велчев голяма част от хората, които не гласуваха, могат да излязат на протест заради високи сметки на тока.

Като човек видял и бил в управлението на страната 12 години, Велчев сподели, че новата коалиция също няма да прибегне до съществени реформи в ключови сектори като здравеопзаване, енергетика, правосъдие.

„Сложна ще бъде обстановката в страната, тези които не гласуваха сигурно са готови да излязат на протест. Няма да има толеранс към правителството“ – заяви бившият депутат от ГЕРБ Красимир Велчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *