Борисов: В сравнение с Байдън съм пионерче! Има още много време да управлявам!

България отблизо

„Понеже виждат, че са слаби, виждат, че нямат програми, че нямат опит, че са некадърни, говорят само, че било важно ГЕРБ да не е на власт, че вече сме стари. В сравнение с президента Байдън съм пионерче. С такава опозиция е лесно“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в ъв ферма за биволи.

 

По-рано премиерът тръгна отново на инспекция. С него е министърът на земеделието Десислава Танева.

 

Край зелени ниви премиерът се срещна със зърнопроизводители. „Да видят хората хлябът на народа как се изкарва“, отбеляза министър-председателят.

 

„Досега бях на Министерски съвет. Раздавахме пари за всичко“, каза им Борисов. По време на разговорите покрай групата минаха групи роми с каруци, които го поздравиха и му пожелаха да продължава само напред.

 

„Затова ни обичат, защото сме им дали хляб, дали сме им всичко. А когато работят, не крадат. 50 000 деца от ромски произход сме върнали в класните стаи“, коментира премиерът. И се обърна към зърнопроизводителите с въпрос крадат ли ромите.

 

Не крадат, но се пазарят по три пъти на ден – преди да започнат работа, по време на работа и след работа, бе отговорът.

 

Изпълнихме ангажиментите си към земеделските стопани в рамките на мандата. Миналата година те получиха най-високото подпомагане, осигурявано досега, подчерта Борисов.

Премиерът изтъкна, че земеделските стопани всяка година получават 1,6 млрд. лева по директни плащания.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *