Бойко Рашков: Ще извикам Борисов на разпит, колкото и да се прави на невинно ощипан!

България отблизо

Оперативната служба трябва да направи необходимото и да изслуша и Бойко Борисов.

Това каза служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Министърът на вътрешните работи е политическо лице. По тази причина министърът не може да се намесва в работата на органите на МВР. Аз не упражнявам надзор върху служителя, който осъществява възложената му проверка“, коментира Рашков.

 

Той подчерта, че отношенията между министър и служител, който работи в деполитизирано ведомство, са коренно различни в сравнение с тези преди десетина години. Тогава са се обсъждали делата, които са на производство в Националната следствена служба, в дома на тогавашния министър-председател Борисов заедно с един от неговите министри и със софийския градски прокурор Николай Кокинов.

 

„Нима обществото е забравило, че там  (в дома на бившия премиер)  беше доловен разговор между тримата  (Борисов, Кокинов, Найденов), с който се обсъжда едно наказателно производство, по което се очаква да бъде обвинен  министърът на земеделието по онова време? Ако те така са постъпвали тогава, а може би и по-късно, да обсъждат в домовете си наказателни дела заедно с потенциални обвиняеми от една страна, с прокурор, който упражнява ръководни функции в градската прокуратура и да не забравяме, с министър-председателя на България, то подобни отношения в МВР в настоящия момент няма“, подчерта Рашков.

По думите му е редно всички лица, които имат информация по този случай да бъдат изслушани, за да може да се направи извод дали към онзи момент съществуват данни да се образува досъдебно производство и да се започне разследване.

„Действащите магистрати, съдии, прокурори и следователи нямат имунитет от призоваване и от изслушване. Посочено е в закона кой има имунитет.

Що се касае до тези, които са били прокурори, какъвто е Николай Кокинов или Мирослав Найденов, който е бил министър, не виждам абсолютно никаква законова пречка те да бъдат изслушани. Всички знаем, когато беше публикуван запис с Борисов, тогава той се оправдаваше, че е бил подслушван в дома му. Оперативната служба трябва да направи необходимото да го изслуша и него“, обясни Рашков.

Той уточни, че в самия звукозапис се чува как Борисов коментира едно наказателно дело заедно с министъра си, който е бил ангажиран по някакъв начин с този случай, и с градския прокурор, който не само участва в разговора, а се моли на министър-председателя да го направи апелативен прокурор.

„Спомняте ли онази реплика на Кокинов към Борисов за Цацаров: „Ти си го избра“. Това са позорни факти от историята, както на българската магистратура, така и по отношение на управляващите, които са взели властта и започват да се изживяват като такива, които могат да правят каквото си искат, включително и да предприемат действия в разрез с Конституцията и законите в нашата страна“, каза още Бойко Рашков.

 

Проверката е възложена на Главна дирекция „Национална полиция”, на един оперативен работник, който си върши работата. Всички тези публикации говорят само за едно – някой се страхува, и то много, от факта, който ще бъде установен оттук нататък”, смята вътрешният министър.

„Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв. Не го познавам, не го знам, не искам и да го знам. Ако искат на детектор на лъжата да ме сложат”, каза в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Това е началото и краят на един голям сценарий. Целта е да ме викат на разпити, а до тогава ще тормозят другите хора. Търсят свидетели като бесни”, посочи още бившият министър-председател.

Tagged

2 thoughts on “Бойко Рашков: Ще извикам Борисов на разпит, колкото и да се прави на невинно ощипан!

  1. бъдете сигурни че БОКО ще искара на улицата празноглавите си младогвардейци!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *