Бойко Рашков: Спираме ограбването на България! Грабителите – на съд!

България отблизо

В момента се провеждат разследвания, които потвърждават думите на бившия служебен финансов министър Асен Василев, че България не е бедна държава, а е много ограбвана държава.

 

Колко много ограбвана държава е България, Бойко Рашков се надява да разбере като информация в най-скоро време. А след това МВР ще направи всичко възможно грабителите да бъдат изправени пред съда.

Служебният вътрешен министър оценява желанието на Петков и Василев да създадат политически проект, като желание да продължат да работят в интерес на България и да променят страната от ограбвана държава към държава, която може да опазва националното си богатство и интересите на българските граждани.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков иска от НАП да събира всички суми за фиска така, както вече събират ежедневно сумите от така наречения „“златен гьол“. Припомняме, че името „златен гьол“ идва от една яма с дезинфектанти, която е стояла на ГКПП „Капитан Андреево“, и през която е трябвало да минават всички влизащи в страната превозни средства. Гьолът е бил обслужван от частна фирма и все още никой не знае какви пари са смъквали тези „честни частници“ от гьола, който държавата им е подарила.

Сега, като „златен гьол“ се определят всички дейности, от които фирмите смъкват огромни суми пари. Такива са митниците, строежите на магистрали и т.н.

До преди встъпването в длъжност на служебния кабинет никой не прибирал тези пари от така наречения „златен гьол“. „Къде са отивали тези средства? Отивали ли са например към непрекъсната печалба на изборите с осигуряване на криминален вот в нашата страна или не се отивали там, запита Рашков.

Вътрешният министър увери, че не иска и очаква от НАП да влизат в ролята на бухалки, а да се грижат за фиска. А органите по разследването ще осъществят проверката. „Ние разбираме срещу нас са изправени доста мощни сили“, изтъкна Рашков.

Бойко Рашков е възмутен и от други разкрития, направени от първото служебно правителство:

Не може вие да се доберете до факти и да излъчите кадри от изгребването на река Вит с коренища, с тиня, с кал и това да става основа на една съвременна магистрала във века на компютрите и космическите изследвания. Не може, такова политическо виждане никой няма да го търпи, посочи Рашков.

Той се възмути и че не може да бъдат раздавани предварително авансово 1 млрд. и 200 млн. лв. само в тази насока. Не може да са дадени на приближени във властта над 560 милиона лева за язовири по отношение, на които не са приключени никакви ремонтни дейности. Не може да не се събере от фиска около 600 – 700 милиона лева от хазартната комисия и българският фиск да се лиши от тези суми, недоумява Рашков.

Кой е стоял в центъра на тези събития, кой е станал причина за тези подарявания на такива огромни активи, запита Рашков. Според него, ако се пресметнат всички подарени активи, те щели да надхвърлят поне два или три пъти сумите от КТБ.

Tagged

1 thought on “Бойко Рашков: Спираме ограбването на България! Грабителите – на съд!

  1. ДО СЕГА НИКОЙ НЕ Е ВЛАГАЛ ТОЛКОВА ЕНЕРГИЯ И ТРУД,ЗА ДА РАЗОБЛИЧИ КРАДЦИТЕ! Целия Български народ ще ви е длъжник, г–н РАШКОВ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *