Бойко Рашков: Оградата с Турция струва по-малко от къщата в Барселона! ГЕРБ вече няма да купуват гласове!

България отблизо

Относно ситуацията в съседна Турция Бойко Рашков заяви, че е известно, че в Турция също продължава да се изгражда ограда и се взимат съответните мерки за недопускане на мигранти от Афганистан.

Рашков уточни, че имаме добра комуникация с турските гранични власти, а той самият е провел няколко разговора с турския си колега, който е дал уверение, че се прави необходимото да не бъдат допуснати огромни маси от мигранти към нашите граници.

Пробивите по възпрепятстващото съоръжение са от години, когато стопани са били областните администрации на Бургас, Хасково и Ямбол, посочи Рашков. Той каза че е странно как може да се изостави толкова скъпо съоръжение и припомни, че парламентът е гласувал 5 милиона лева за ремонта. Пет милиона лева, което е два пъти по-евтино отколкото струва къщата на един човек в Барселона, подчерта вътрешният министър.

Това е пример не как се усвояват средства, а как се върши работа, коментира министърът на отбраната Георги Панайотов. Той увери, че започната работа ще бъде свършена без никакви злоупотреби и гешефти, и защото това е обект на националната сигурност.

На Сухопътните войски са възложени неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път. Те се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция „Гранична полиция“ и Командването на Сухопътните войски. В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района.

Министърът на отбраната Георги Панайотов и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков бяха категорични, че именно възлагането на ремонтните дейности на военнослужещите е гаранция, че с отпуснатите средства няма да бъде злоупотребено. Посредством координацията между двете министерства не просто се усвояват средства, а се върши работа. Съоръжението се възстановява, без каквато и да е възможност за злоупотреби. Имаме работа и ще си я свършим, категоричен бе министър Георги Панайотов.

Той  припомни, че от 1 ноември в помощ на дейностите по охрана на държавната граница се включиха над 350 военнослужещи от Сухопътните войски с над 40 единици специализирана техника. Министърът на вътрешните работи обясни, че е поискана помощ от Министерството на отбраната, тъй като голяма част от  капацитета на жандармерията ще бъде ангажиран с обезпечаване на охраната на изборните книжа и машини.

Ще продължим разследването на множеството случаи на купуване и продаване на гласове. Не само реализираните сега, преди изборите случаи, а и тези, към които ще се пристъпи към реализация и след вота. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков на българо-турската граница до свиленградското село Сладун. Изявлението бе по повод днешната акция срещу търговията за вота в Симеоновград.

Рашков изброи още няколко случая в област Хасково, по които органите на реда работят. Общото, което обединява тези случаи е, че става дума за купуване на гласове в полза на партия ГЕРБ, изтъкна Рашков. Защото тази партия се опитва чрез престъпна дейност да се върне във властта, заяви вътрешният министър.

На журналистически въпрос за задържаните около строежа на магистрала „Хемус“ Рашков посочи, че става дума за стотици милиони отклонени бюджетни средства, така че въпросът какво са направили задържаните бил излишен. Има и строител със скрита самоличност, добави Рашков и обеща още любопитни подробности на пресконференция утре.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *