Бойко Рашков насмете Борисов! Създал уродливо явление!

България отблизо
Борисов и такива като него нямат моралното право да говорят за избори. Защото това уродливо явление, каквото е купуването и продаването на гласове, не е създадено от МВР, а е създадено в едни партийни централи. Това коментира пред журналисти вътрешният министър в оставка Бойко Рашков.

„Те си създадоха определени обръчи от фирми, които да ги финансират, така че да има средства, които да бъдат разнасяни в чували и куфари и предназначени предимно за бедните избиратели, които да продадат своя глас срещу 50-60 лева и така да определят нашата съдба. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление“, продължи той.

 

Припомняме, че рано тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини служителите на МВР, че по време на предсрочните избори миналата година не са позволявали на симпатизанти на партията да отидат да гласуват.

 

По отношение на реформите във вътрешното министерство Рашков подчерта, че те са необходими, защото през последните 30 години МВР не е претърпяло абсолютно никакви промени, за което „няма разумен отговор“.

 

Вътрешният министър увери, че няма да има съкращаване на служители, а тези, които са били съкратени досега, са били от администрацията и са били „минимален брой“.

 

На въпрос за увеличението на заплатите Бойко Рашков заяви, че това решение ще бъде взето от ръководството на МВР.

 

„Независимо как ще се развият събитията оттук-нататък, аз съм доволен от свършеното от ръководството на МВР за шест месеца“, посочи той и си пожела наследникът на поста му да надгради дотук свършеното.

 

По темата с реформата в КПКОНПИ Рашков сподели, че тя също е ключова, но напомни, че не зависи от Министерството на вътрешните работи, а от Народното събрание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *