Бойко Рашков: Започвам разследване на далаверите на Борисов! Може да има и арестувани бивши негови министри!

България отблизо

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков съжалява само за едно от мутренските години – че тогава не се е справил с Бойко Борисов, но сега ще го направи.

От вас зависи, дайте ми тази възможност“, призова Рашков депутатите по време на изслушването си заедно с правосъдния министър Янаки Стоилов в пленарна зала.

Репликата си Бойко Рашков отправи в отговор на изказването на Тома Биков от ГЕРБ, който заяви, че не може Рашков да бъде морален стожер на нацията. Бойко Рашков като морален стожер на нацията да каже кой да стане главен прокурор и да се приключи тази „седенка„, призова Биков, припомняйки кариерата на университетския преподавател, която минава през Националната следствена служба и през Националното бюро за СРС-та.

През 90-те години бях ученик, не съм бил мутра. Вие бяхте шеф на Националната следствена служба в най-мутренските години. Не знам там какво сте правили, но сме ви сваляли с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу г-н Жан Виденов. Не се справихте с Георги Илиев, не се справих с никого“, заяде се Биков със силовия министър.

Председателят на парламента Ива Митева се скара на депутатите от ГЕРБ, че предизвиквали от самото начало служебния вътрешен министър, а след това се сърдели на неговите изказвания. Той е министър и трябва да го уважавате, призова тя ексуправляващите.

Бурното изслушване в пленарна зала на двамата служебни министри предизвика реакции от всички парламентарни групи, като най-тихи бяха от ДПС.

В рамките му вътрешният министър Бойко Рашков намекна, че е възможно бивши министри да бъдат задържани. „По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки“, каза Бойко Рашков.

Tagged

1 thought on “Бойко Рашков: Започвам разследване на далаверите на Борисов! Може да има и арестувани бивши негови министри!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *