Бойко Ноев изригна: Радев се прави на монарх! Кой е той, че ще забранява демократичната ни помощ за Украйна?

България отблизо
България няма да участва в съвместната поръчка за Украйна на 1 милион боеприпаса, каза преди дни президентът Румен Радев. „Аз не съм сигурен дали в дадения случай той беше прецизен. Не е монарх, нито има пълномощия да изразява суверенитета на държавата. България е парламентарна република и суверен е Народното събрание. От тази гледна точка МС казва парламентът императивно да продължи да предприема всички действия за оказване на последваща военна и военна-техническа подкрепа на Украйна“, добави той.

Това коментира експертът по национална сигурност Бойко Ноев по bTV.

 

„България заема колеблива позиция по отношение конфликта в Украйна. Всички държави в нашето положение използваха възможността да се освободят от бившето съветско въоръжение, което повече не може да бъде обслужвано. Единствено България ще запази или все още запазва своите самолети. Някои от тях скоро няма да стават за нищо. Вместо сега срещу тях да получим нещо друго, което да работи по-дълго или да бъде по-модерно – ще останем със старото“, коментира още експертът.

По думите му решението на Русия да разположи тактическо ядрено оръжие в Беларус е с цел сплашване и няма да доведе до ядрена война.

 

„Руският президент разчита тази негова заплаха да отекне като ехо в държави като България и някои други, което даде възможност на местни политици да продължат да плашат народа с тези оръжия. Няма да има ядрена война, няма да бъдат използвани тези ракети. Ако те бъдат разположени в Беларус – ние помним подобно разполагане имаше в средата на 80-те години. Тогава нищо не се случи. По същия начин нищо няма да се случи и днес“, обясни Ноев.

 

„Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна. То може би ще се продаде през посредници, заяви Бойко Ноев.

 

Според него това количество оръжие може да обърне хода на войната в някои направление на украинския фронт. Държавата ще даде на ВМЗ – Сопот боеприпасите, които наближават своя жизнен срок, а в замяна ще получи ново въоръжаване.

Tagged

1 thought on “Бойко Ноев изригна: Радев се прави на монарх! Кой е той, че ще забранява демократичната ни помощ за Украйна?

  1. Момченцето е голям „експерт“ и с „огромен военен опит“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *