Бойко Борисов направи невероятен гаф! Ето какво се случи!

България отблизо

„Има процеси, които не можем да ги предотвратим. Както всичко в живота – много трудно нещо се гради, но много лесно се унищожава“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на форума „Взаимодействие между публичната и частна сигурност за противодействие на киберзаплахи“.

Както мразим крадците и убийците, така трябва да мразим и хакерите“, разкри Борисов. 1500 лева е заплата за ИТ-специалист в ГДБОП. В частния сектор е около 10 000 лева.

Само човек с голяма кауза може да дойде да работи за нас, в държавната администрация, подчерта Борисов. Хакерите атакуват банки, застрахователни компании и поставят хората под риск. Трябва да има нетърпимост към тези неща, смята министър-председателят.

Имаме предложения от други държави да ни защитават от хакери. Разговорът започвал от няколко стотин милиона нагоре. Както във всяка борба с престъпността се опираме на гражданите, заяви премиерът. По думите му се движим се след хакерите.

В днешната ситуация можем да работим само съвместно, подчерта премиерът на борците срещу кибератаките. Според него има основания за критики,че не се слагат средства за защита и в заплати.

При конкурсите за работа в държавната администрация оставал най-глупавия. Затова с финансовия министър се обмисляло на някои души, ангажирани с киберзащитата да има значително увеличение на заплатите. Като ги гледам тези юнаци тръпна как ще опазим суперкомпютъра, каза Борисов като поясни, че очакваме ние да пазим суперкомпютъра на ЕС. В мрежата не е толкова анонимно, подчерта премиерът.

Вече и колите се крадат с дистанционно, не с механични ключове, както преди. Крадците били много добре обучени, имали много висока компютърна грамотност. Но иначе пак си оставали айдуци, недоволен е Борисов./news.bg/

Коментар на Барикада: 

Въпросът, който изниква е, твърде категоричен. Поради какви причини държавата, която е много по-мощна от всеки частник, не може да даде подобаващи заплати на компютърните специалисти, а ги принуждава да се врат в частния сектор или да стават хакери?! Защо в държавната администрация остават най-глупавите?! И не е ли това невероятен гаф, достоен за подаване на оставка?!

Ако Борисов не знае отговорите ще му помогнем. Ами защото ГЕРБ за цели 10 години управление не си мръдна пръста да възстанови и развие българската икономика. Държавата ни е в ръцете на няколко големи чужди корпорации, които изсмукват печалбата и я изнасят в чужбина. „Дънди Прешъс Метълс“ например, ни измъква всяка година злато и други ценни метали за милиарди долари. Само това ако беше в ръцете на държавата, ние щяхме да сме стабилна и уважавана страна.

Само че западните господари на Борисов не го държат премиер вече 10 години, за да направи родината ни богата и просперираща. Те го държат, за да ни унищожава. Затова нямаме пари за нищо. Нито за пенсии, нито за заплати, нито за компютърни специалисти. Но Борисов го знае.

barikada.info

Tagged

1 thought on “Бойко Борисов направи невероятен гаф! Ето какво се случи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *