Бойко Борисов изплака: Всички са в помощ на Радев за президентските избори

България отблизо

„На-важните неща, които хората чакаха бяха мажоритарни избори и отпадане на държавната субсидия. Не знам при какъв задкулисен диалог са свалени от дневният ред днес. ДБ проведоха цялата си кампания на „Росенец“ – кой и коя сила извади тази точка от дневния ред, само питам“, каза Бойко Борисов.

Депутатът Трифонов обвини ГЕРБ в съглашателство с БСП и ДПС. Припомням му обаче че кворумът е задължение на мнозинството каза Борисов на среща с  Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Кирил Ананиев. „Припомням му, че преди месеци БСП и ДПС излизаха от залата непрекъснато и аз се молех на Марешки да вкара депутатите в залата. С днешните огромни мнозинства да закриеш КПКОНПИ, със запорираните стотици милиони левове сметки, които в момент, в който паднат ще бъдат изнесени в чужбина и може с тях ще бъдат плащани следващите избори. Може би с тях ще се плащат следващите избори. Всичко е в помощ на Радев за президентските избори. Там има опитни като Капон, Нинова, Манолова“, посочи Борисов.

„Някой цели да няма правителство.  Да не говорим за гласуване по пощите. В САЩ, например, гласуването по пощите не бе признато. У нас какво доверие ще има тогава, ако властта се даде на един човек. На каква честност може да се разчита? Електронното гласуване ще направи хакерите много богати хора. Всички държави се отказаха от това, защото няма защита. САЩ направиха агенция за борба с намесата в изборите, а ние вкарваме при агнетата – вълците.

Всичките тези промени на парче, на спецпрокуратура, спецсъд – те ги ликвидират за един ден, представяте ли си нещо мислено с години“, подчерта Борисов.

„На следващите избори да приемем, че ГЕРБ не е първа, а втора или трета политическа сила. БСП и ДПС пак ще са в парламента и пак без тях няма да можеш. Докато си правим избори държавата ще лети по нанадолнището, защото колкото и да ни е криво, доходите растат, най-ниска безработица и външен дълг“, подчерта Борисов.

„Дано вложат и малко разум и да спрат да спекулират, особено Радев за актуализацията на бюджета. Да си излъчат правителство, но не могат да ме накарат да се подпиша под престъпно искане, примерно както за ваксините, не мога“, обясни още Борисов.

От своя страна Кирил Ананиев заяви, че от началото на пандемията до края на извънредната епидемична обстановка, която беше продължена, до юни ще бъдат изразходени 6,1 млрд. лева за борба с COVID-19, лечението на гражданите и покриването на социално-икономическите мерки на правителството.

За миналата година от тези пари са изхарчени 4,1 млрд. лева за справяне с пандемията, което е 3,5% от БВП. За тази година ще разходваме около 2 млрд. лева, добави Ананиев.

Мерките за подкрепа на домакинствата са 2,2 млрд. лева, от тях 1,2 млрд. лева за миналата година и 1 млрд. лева за тази година. Мерките за подкрепа на бизнеса са 2,3 млрд. лева, уточни Ананиев.

Лъчезар Борисов заяви, че България е постигнала 10-годишен рекорд по отношение на чуждестранните инвестиции. Насърченията на Министерството на икономиката по време на кризата са 1,8 млрд. лева.

Tagged

2 thoughts on “Бойко Борисов изплака: Всички са в помощ на Радев за президентските избори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *