Бивш шеф на парламента: Коалицията реши Валери Симеонов да подава ОСТАВКА!

България отблизо

В случая с Валери Симеонов има политическо решение за неговата оставка.

Решението бе взето на коалиционен съвет. При мен решението за подаване на оставка беше на лична основа, докато при Валери Симеонов има решение на коалиционен съвет. Не бих твърдял, че Симеонов клати управлението.

Това каза в предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“ бившият председател на парламента и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев, цитиран от Епицентър.

„Ясно е, че има напрежение между Волен Сидеров и Валери Симеонов, но то не трябва да се отразява на работата на коалиционното управление. В петък имаше много ангажирани депутати от коалицията и това попречи да съберем кворум, продължи Главчев.

Но решение за оставката на Валери Симеонов има.

Главчев не пропусна да захапе и опозицията в лицето на БСП, която според него е главен виновник за всички беди на ГЕРБ.

„Във вторник имаме извънредно заседание на НС за бюджета на НЗОК и ДОО. Искрено вярвам, че всички депутати ще се регистрират, защото другото ще е безотговорно поведение. Бюджет 2019 бе харесан и одобрен от всички. Ясно е, че критики ще има, но мястото за дебати по бюджета е в пленарна зала“, заяви парламентарният екс шеф.

„В петък БСП се отказаха от основната си функция, чрез която могат да контролират изпълнителната власт – парламентарния контрол. Занапред ще спрем командировките и ще ограничим отсъствията.

Аз даже се замислям, че щом не се регистрираш в пленарна зала въобще не трябва да ходиш в командировка. БСП не се регистрират и обикалят страната, за да представят „Визия за България“. В такъв сручай, нека ползват субсидията на партията си, а не служебните автомобили на парламента“, обяви той.

При тези непрекъснато крамоли в така наречената коалиция на ГЕРБ, и ние започваме да се питаме, дали депутатите са се събрали в парламента, за да решават проблемите на държавата, или за махленски свади.

И кому в крайна сметка са нужни тези „битки“, които не носят полза на България?

Човек лесно може да се досети на кого са потрябвали тези баталии, в парламента и извън него. Естествено, че на Борисов и неговото уж мнозинство.

И не за друго, а за да могат да отклонят още за известно време гнева на народа в друга посока.

Защото Валери Симеонов заслужава оставка. И то незабавна.

Но оставка трябва да подадат и всички министри, начело Борисов. Понеже Борисов 3 само нагнетява все по-голямо напрежение между управляващите и народа.

И съвсем не е за чудене, ако народният гняв излезе извън релси. И помете всички – и гербаджии, и така наречените патриоти.

Редактор Виктор Самуилов, istinata.net   

Tagged

1 thought on “Бивш шеф на парламента: Коалицията реши Валери Симеонов да подава ОСТАВКА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *