Бивш шеф в МВР: Бойко Рашков ме натиска и репресира. Даде ми кабинет до тоалетната!

България отблизо
”Терорът се изразява в това, че министър Рашков лично на мен, а доколкото знам и на другите директори ни заявява, че не желае да работи с нас, да напускаме веднага. Ако не напускаме, ще си имаме проблеми. Доколкото ми е известно, вчера също има отстранени директори. Аз съм викан на няколко пъти в кабинета“. Това заяви вече бившият директор на Дирекция ”Вътрешна сигурност” на МВР Стефан Банков. Реакцията му е съвсем очаквана и всички, които са махани от постовете си имат същото поведение – викат медии, за да им се оплакват.

Стефан Банков, твърди, че имал хипертонична криза именно вследствие на този „безпрецедентен натиск и терор“. Затова бил вече в болничен.

 

Той обвини Бойко Рашков в натиск. Банков твърди, че Рашков го е викал в кабинета си на няколко пъти и му е бил оказван безпрецедентен натиск да задържа служители на МВР по отношение, на които няма доказателства.

„Касае се за досъдебно производство на Пловдив. Делото, което беше за 3-то РПУ. По отношение на мен както министър Рашков, така и един от заместник-министрите му Ганчев отправиха директно питане защо не отивате в МВР болница да задържите Рогачев, въпреки че делото е на Прокуратурата. Представете си за каква правова държава и подготовка на честни избори говорим“, допълни той.

 

Банков посочи, че е бил поканен само да подаде заявление и да освободи поста си.
„Няколко часа по-късно бях преназначен по служебна необходимост да подпомагам министъра като го съветвам по въпросите за изборите. За да покажат колко имат нужда от такива съветници, ми беше предложен кабинет вчера, който се намира в ъгъл с много малко светлина, непосредствено до входа на тоалетната“, допълни той.

Според Стефан Банков преназначението му е направено, за да бъдат изчистени неудобните служители.

 

Според него политици никога не са били подслушвани и това могло да се докаже. „Категорично мога да заявя, че „Вътрешна сигурност“ никога не е подслушвала политици. Ние сме използвали разследвания на МВР, но никога не сме подслушвали политици. В дирекцията тече проверка по разпореждане на министър Рашков. Той си е създал уюта да получи цялата информация за година насам“, коментира отстраненият началник.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *