Бивш здравен министър: Кажете на българите, че няма да ги пуснете на море в Гърция и веднага ще се ваксинират

България отблизо

Ако Гърция беше казала, че няма да пускат без ваксина на море, 70% покритие щеше да ни е гарантирано. Това заяви пред bTV бившият здравен министър Стефан Константинов.

Според него скептицизмът към ваксините срещу COVID-19 се дължи главно на неправилен подход.

„Трябваше да кажат, че ваксините са само за властимащите, безплатните са много ограничени и че Гърция няма да пуска без ваксина. Това е една горчива шега“, отбеляза той.

По думи на Константинов българинът е много недоверчив – донякъде с право, и когато е лъган в някаква определена сфера, това се транспонира върху медицината.

Той посочи, че голям проблем е и информирането от социалните мрежи, където няма достоверна информация.

По думи на бившия здравен министър здравната ни система е била пред колапс, но е успяла „да се охлади“. По негови думи броят на смъртните случаи по време на пандемията показва, че в системата има нещо гнило.

Въпросът обаче според него не може да се реши с оперативни мерки, а с цялостни, системни и целенасочени реформи, които да променят здравната система.

Той заяви, че обществото трябва да се интересува не от датата на изборите, а от визията за здравеопазването на всеки кандидат.

Стефан Константинов заби един звучен шамар на народа под формата уж на шега.

Според него българите са хора, които са като непослушни и инатливи деца. Когато им кажеш да се ваксинират, се дърпат, но ако става дума за почивката им в Гърция, ще се наредят на опашка.

Или ако ги излъжеш, че после ще плащат.

Толкова ли сме жалки наистина?

Или политиците ни имат за такива?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *