Беновска изплака: Цветанов е Троянския кон на Радев! Пази се, Бойко!

България отблизо

12 часовника получи Цветан Цветанов от Бойко Борисов, докато бяха като „сиамски близнаци“ в ГЕРБ. Часовниците на Борисов Цветанов носеше като повече от ордени за храброст. Часовниците на Борисов, обаче, послужиха на Цветанов и като многостепенна ракета-носител в политиката.

Дали, Цветанов, като Троянски кон на Радев, ще ги монтира в политически „бомби със закъснители“ срещу Борисов, предстои да видим. Дали, Борисов, като Франкенщайн, създаде и накичи с власт своя екзекутор Цветанов?

С какво политическо самочувствие Цветанов зове за предсрочни избори? И обещава че няма да „управлява от джипка“ и няма да „раздава непрозрачно безотчетни пари“?

Отговорите на този въпрос можем да намерим в много факти.

Първо: точно вчера, ден преди Цветанов да обяви официално своята партия, президентът Румен Радев, също официално, заяви ,че няма да прави своя партия.

Второ: Радев направи и знаково заявление, че множество партии и формации го подкрепяли, а и той подкрепял тях.

Трето: Цветанов отвърна на Радев сутринта с подобна витиевата формулировка: „Подкрепям демократично мислещите български граждани, които излизат спонтанно на протест вече над 80 дни“.

Четвърто: Цветанов открито заяви и че се припокрива идейно с „Демократична България“, която президентът Радев поведе на протест със свит юмрук.

Пето: За фльонга, Радев поздрави и новата- стара председателка на БСП, Корнилия Нинова, за: „нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се гради като силна опозиция“.

Дали, да се доверим ,че Радев е политически честен? . Понякога малките камъчета в обувката ни напомнят да сме с изострено внимание. Президентът Радев на лягане и на ставане призовава за свобода на словото.

Но. Лично той ми отне акредитация за президентството още в първия си ден като президент, заради неудобни за него въпроси.

Корнелия Нинова, също, не ме допуска в централата на БСП, по същата причина.

Това ли е демократичното?

Как ще се случат изборите за ВНС или за 45 НС?

Вечният мъдрец в българската политика Ахмед Доган поиска, чрез председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, оставката на Румен Радев, но и оставката на Бойко Борисов.

Коалиционният партньор на Борисов и лидер на ВМРО Каракачанов, пък, призова Радев и Борисов “да си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия“. И не стана ясно кой говори: Борисов чрез Каракачанов за помирение или Доган чрез Каракачанов за експертен кабинет? И не става ясно кой ще надделее в България – САЩ, Европа или Русия?

Но стана ясно ,че короновирусът отрезвява хората за важните неща в живота им, както заяви едно от знаковите лица на БСП Георги Гергов. Аз съм Беновска. И питам.

А ние питаме Беновска дали ако остави ябълките и не ги хвърля по главите на политиците, дали ако се държи като журналист, а не прекъсва колегите си и не задава въпроси като латерна, прекъсвайки всички, нямаше да е по-нормално?

Но кой вече може да говори за нещо нормално?

Tagged

1 thought on “Беновска изплака: Цветанов е Троянския кон на Радев! Пази се, Бойко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *